Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Vedlejší postavy

Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo - Vedlejší postavy | Fandíme filmu
Marvelovský vesmír je obrovský a postav jím putuje spousta.

Ve třetí a poslední části naší představovačky chystaného superfilmu Strážci galaxie se podíváme na dva hrdiny, kteří se ve filmu stoprocentně objeví, ale i na postavu a rasu, o kterých se zatím spekuluje nebo mlží. Předchozí životopisy hrdinské pětky jsou tady a čtyři padouchové pak zde.

 

Yondu

Člen primitivního kmene Zatoan, Yondu Udonta, obýval planetu Centauri IV, což byl jeden z prvních světů, které na přelomu 30. a 31. století kolonizovali lidé. I tento svět byl ale později napaden ničivou rasou Badoonů a Yondu přežil hlavně díky náhodnému setkání s neúspěšným lidským kosmonautem Vancem Astro. Společně pak zakládají první Strážce galaxie, kteří se vydávají do boje právě proti Badoonům. Yondu a Strážci narazí během svého putování také na Thora, který cestuje v čase, a mají tak možnost přidat se i k současným Avengers. Podobný fígl nás tak zajisté čeká i v nadcházejícím filmu. Yondu nemá žádné superhrdinské schopnosti, je ale výtečným mystikem s unikátním šestým smyslem, který mu umožňuje interakci s nejrůznějšími živými bytostmi a přírodou. Taktéž mistrně ovládá střelbu lukem a dokonce i anglický jazyk. Dlouhé mluvení ho ale unavuje. Postavy se ve filmu chopí Michael Rooker, jeden z dvorních herců režiséra Jamese Gunna, kterého většina čtenářů bude znát jako Merlea z The Walking Dead.

Rhomann Dey

V souvislosti s touto postavou je nutné zmínit intergalaktickou policii jménem Nova Corps, které je Dey členem. Jednotky pocházejí z planety Xandar a využívají kosmické energie Nova, která je generována živoucím počítačem Xandarian Worldmind. Rhomann Dey je jedním z centurionů, tedy úzkého okruhu velících důstojníků a jeho život se točí především okolo démonického androida jménem Zorr, který jako první zničil právě Deyův domovský svět Xandar. Dále se to povedlo například i Nebule, kterou už znáte z předchozí představovačky. Rhomann se po kruté porážce vydává na planetu Zemi a svoje schopnosti svěřuje Richardu Riderovi. Ten se stává Novou Prime a obnovuje jednotky v plné síle. Během událostí Strážců galaxie však bude Novou Prime Rael, kterou ztvární Glenn Close. Rhomann Dey zahraný Johnem C. Reillym se nám pak představil v traileru, kde představuje hlavní pětku A-holes, a jeho role bude určitě ještě výraznější.

Sakaarané

O téhle humanoidní rase se hovoří hlavně v souvislosti s akčními figurkami, které doprovázejí novou sérii Strážců galaxie. Dá se tedy předpokládat, že právě vojáci z planety Sakaaran se ve filmu objeví. Tato rasa je relativně primitivní a její společnost se dá přirovnat k antickému Římu. Sakaarané, kteří mají rudou kůži jsou vládnoucí třída, ti s kůží šedou pak žijí nomádským způsobem života. Díky portálu na planetě padá obyvatelům do rukou mnoho vyspělých technologií a občas i nějaký ten nebožák, který se pak musí účastnit gladiátorských zápasů pro pobavení domácích. Napadá vás, jak by mohli tihle mimozemšťané figurovat ve filmu? Jejich figurky jsou součástí setu Groota a Rocketa. Že by na ně tedy narazila právě tahle nerozlučná dvojka? A pozor, na planetě Sakaar se odehrává také populární komiksový příběh Planet Hulk, takže se samozřejmě okamžitě na internetu začaly množit spekulace o tom, zda se i ve filmech jednou nedočkáme příběhu, ve kterém je neovladatelný zelený obr vykázán na mimozemskou planetu, kde zápasí v aréně a vede lidové povstání proti tyranovi.

Adam Warlock

Tuhle klasickou postavu prostě musíme zmínit, protože pojí spoustu bodů na současné Marvelovské mapě. Him byl původně člověk uměle vytvořený v kukle, kterého chtěla využít vědecká skupina Enkláva k ovládnutí světa. Him se proti nim však vzbouřil a utekl do Asgardu, kde si chtěl vybrat jako svoji vyvolenou Sif, členku Thorovy družiny. Po roztržce se samotným Thorem se Him odebral zpět do hlubin vesmíru, kde byl kontaktován mužem říkajícím si High Evolutionary. Tento původně lidský věděc vytvořil dokonalou nápodobu planety Země bez jakéhokoliv násilí, která je ohrožována zlem v podobě zmutovaného vlka Man-Beast. Him se High Evolutionarovi rozhodne vypomoct a obrdží od něj jeden z Infinity Gemů a přízvisko Warlock, na planetě však ztratí paměť a od skupinky teenagerů, která ho najde, získá jméno Adam. Planetu samozřejmě zachraňuje, pro nás je však důležitější, že se Adam Warlock následně vydává zničit náboženský řád v čele s tajemným Magusem a s tím mu pomáhají jak Gamora, tak Thanos. Právě po rozprášení této organizace zjišťuje Adam, že existuje více Infinity Gemů, a že je všechny chce Thanos získat. Interakce tohoto superhrdiny s Gamorou, Thanosem nebo Draxem je pak téměř na denním pořádku, což dělá výskyt takové postavy v nadcházejícím filmu či potitulkové scéně čím dál tím více pravděpodobnější. Myslím, že takový Nikolaj Coster-Waldau alias Jamie Lannister ze Hry o trůny by se v takové roli vyjímal výtečně. Co myslíte vy?

Thanos

O Thanosovi se toho hodně napovídalo, ale kdy a jak se s ním skutečně setkáme, pořád jisté není. Poprvé se jeho tvář objevila na konci Avengers, načež se začalo předpokládat, že jeden z nejmocnějších záporáků Marvel Universe tahá z povzdálí za nitky, aby se mu dříve či později museli hrdinové postavit v ultimátním souboji. S Guardians of the Galaxy je padouch v komiksech hodně provázaný, a tak se čekalo, že větší prostor mohl poprvé dostat právě tady. Prozatím se ale zdá, že i tady bude maximálně šedou eminencí v pozadí. První zmínka o něm padla už v Thorovi jsme v Odinově pokladnici mohli vidět Thanosovu rukavici moci (Infinity Gaunlet), při jejímž nasazení je Thanos prakticky všemocný. V komiksech s ní dokonce vymazal půlku známého vesmíru. Thanos je fascinován nihilismem, zmarem a smrtí, v komiksové předloze se dokonce personifikované Smrti dvoří. Podle posledních zpráv by mohl být záporákem Avengers 3.

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest