Ghost in the Shell: Hraná adaptace chytá nový dech

Ghost in the Shell: Hraná adaptace chytá nový dech | Fandíme filmu
Live-action zpracování legendární japonské mangy se plánuje už poměrně dlouho. Jméno režiséra a scenáristy možná postrčí projekt kupředu.

Stejně jako z Akiry, tak i z Ghost in the Shell se zrodil kult. Začalo to mangou, již stvořil v roce 1989 Masamune Shirow. O šest let později vznikl stejnojmenný anime film a postupem času ještě přibyly další dva snímky, seriály a videohry. Příběhy Ghost in the Shell se odehrávají v 21. století v Japonsku. Světem se přehnaly dvě další světové války a leccos se v něm změnilo. Velký zlom byl však zaznamenán hlavně v kruzích rychle se rozvíjejících dostupných technologií. Po ulici se tak postupně začali procházet vedle lidí i kyborgové či androidi a kdo chtěl, mohl si své tělo vybavit kybermozkem nebo potřebnými implantáty. Kyberprostor se rozšířil do celosvětové virtuální reality a počítačoví hackeři jsou považování za ještě závažnější hrozbu než doposud. V čele dění tohoto post-kyberpunkového anime je ženský kyborg, major Motoko Kusanagi. Společně s dalšími policejními příslušníky je členem tajné divize s označením Sekce 9, která se specializuje na boj s kyberterorismem.

Práva na hranou filmovou adaptaci spadla v roce 2008 do klína studiu DreamWorks, které ale za dlouhá léta pouze ohlásila jména producentů a projekt jinak ležel ladem. Zdá se však, že teď výroba nabere nový směr, protože projektu by se měl ujmout Rupert Sanders (Sněhurka a lovec). Za scénář je zodpovědný William Wheeler (Skandál s Richardem Gerem). Že je převedení japonského animovaného snímku do live-action podoby běh na hodně dlouhou trať, jsme se přesvědčili už u vzpomínaného Akiry, který se rovněž chystá již několik let. Odlepit projekt od země a riskovat pošpinění oblíbených titulů nepovedenými americkými verzemi není opravdu žádná sranda.

Ghost in the Shell je považováno za jedno z nejlepších anime a rozhodně by nemělo ujít žádnému fanouškovi tohoto směru. Jak filmy, tak i seriály stojí za to. Z GitS samozřejmě čerpala už celá řada dalších projektů, za všechny jmenujme alespoň Matrix sourozeneckého dua Wachowských. 

Zdroj: Deadline

Ghost in the Shell

30.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Krimi, Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest