Agents of S.H.I.E.L.D.: The Bridge

Agents of S.H.I.E.L.D.: The Bridge | Fandíme filmu
Ještě před jedenáctou epizodou se rychle ohlédneme za tou desátou.

Ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, už většina z vás pravděpodobně viděla jedenáctou epizodu Agentů S.H.I.E.L.D.u, nazvanou The Magical Place, nicméně pro pořádek se ještě v rychlosti vrátím k epizodě The Bridge, k finále první poloviny první série. Původně jsem myslel, že se k epizodě dostanu hezky v klidu v průběhu vánoční pauzy, jenže člověk míní, pánbůh mění, a tak se spolu scházíme alespoň takhle zpětně. Pokud náhodou seriál nesledujete a pouze ze zvědavosti čtete rekapy, tak je vám asi vzhledem k dlouhému odkládání článku jasné, že k žádné výrazné kvalitativní změně u Agentů S.H.I.E.L.D.u nedošlo.

A je to skutečně tak. The Bridge byl možná o chloupek lepší, než řada dalších epizod seriálu, nicméně od mid-season finále člověk opravdu čeká malinko víc. Přitom "papírově" epizoda vypadala docela slibně. Po dlouhé době se Agenti konečně nezabývali vedlejšími podzápletkami, ale vrátili nám hlavního nepřítele první sezony – organizaci Centipede. Jenže zpětně se zdá, že se parta moci chtivých vědců objevila jen proto, aby posílila svým super sérem několik vojáků, SHIELD musel povolat na pomoc starého známého Mikea Petersona z Pilotu a dočkali jsme se tak několika „akčních“ scén.

Jenže co si budeme povídat, ty akční scény nikterak úchvatné nebyly, a tak jsme zůstali odkázáni napospas ději a postavám. Příběh Mikea Petersona se vyčerpal už v Pilotu a napodruhé nám skutečně autoři nedokázali dát nic jiného, než další Mikoho rozhodování mezi synem a morálkou. Nikoho asi nepřekvapilo, že syn byl opět na prvním místě a nakonec to odskákal Agent Coulson, kterého podle všeho chce organizace Centipede unést už delší dobu.

O organizaci jsme se nově dozvěděli, že právě ona stojí za výbušnými očními implantáty, jenže se zdá, že zpětně tahle informace nehraje prakticky žádnou roli. Jinak organizace odhalila jedno velké "nic". Raina (dívka v květovaných šatech) působila ve své starší epizodě jako silná vůdčí osobnost, tady najednou mluví jako naivní slečinka, která by ze všeho nejvíc chtěla autogram od „věštce“ (Clayrvoiant), o kterém se stále mluví, ale ani o něm jsme se nic nového nedozvěděli. To samé platí o panovi Po, a to přesto, že hned zpočátku prchá z vězení a je prakticky po celou dobu jedním z center pozornosti. Po je zkrátka jedním z vůdců Centipede (a prý schopný stratég) a to je vše, co nám (prozatím?) o něm seriál hodlá prozradit.

Jestli chtějí teroristé Coulsona proto, aby zdokonalili svoje sérum, nebo z jiných důvodů, jsme se také nedozvěděli, a nejinak tomu zřejmě bude příště, protože podle dosavadních ukázek to vypadá, že Coulsonovo odloučení od týmu se hodně rychle vyřeší a možná už v příští epizodě pojede zase všechno ve starých kolejích.

Když se nijak zvlášť nerozvíjely dlouhodobé dějové linie, neodkryli jsme žádná skutečná tajemství a zaujmout nedokázala žádná z vedlejších postav, člověk by doufal, že se nějak zajímavě budou zaplétat alespoň vztahy v týmu. Bohužel neplatí ani to. Agentka May sice nedávno naznačovala, že našla opět určitou životní bezstarostnost, ale na Granta i Skye je pořád jako pes. Agent Ward stále nemá ani špetku osobnosti a Skye protentokrát jenom plačtivě hledá svoje rodiče. Jenže díky Bohu za to! Fitz a Simmons jsou i tentokrát naprosto nepodstatní.

Po té záplavě stížností, kterou jste právě dočetli až sem, si asi musíte myslet, že epizodu totálně odstřelím, jenže překvapivě to v celku až tak hrozné nebylo. The Bridge je sice dost o ničem, ale na druhou stranu epizoda utíká, pořád se něco děje, sem tam padne pokus o vtip a v součtu jsme tak dostali jen další nemastný průměr, který slibuje velké věci do budoucna. Můžeme se jen sázet, jak moc ty sliby seriál opět poruší. Sledovanost desáté části stáhla Agenty na doposud nejhlubší dno, když si epizodu naladilo pouze 5,92 milionu Američanů, Což dá dohromady slaboučký rating 2.0. A taková čísla si může dovolit sitcom v posledním tažení, nikoliv show, od které se očekává, že bude jedním ze stěžejních bodů večerního programu. Do konce první série je seriál už dávno odklepnutý, ale jestli kvalita i divácký zájem budou ruku v ruce padat dál, žádná druhá série už zaručeně nebude. Za pár hodin nashledanou, u nadávání nad dalším dílem ;-).

Naše hodnocení
5/10

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest