Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole

Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 108 obrázků
Myslíte, že toho trailer vyzradil dost? Omyl, je toho ještě podstatně víc, než jste tušili.

Po tom, co jsme si nedávno podali Captaina Americu 2, je tady naše další trailerová pitva. Tentokrát jsme si podali Amazing Spider-Mana 2, který sice odhalil svůj první trailer už před delší dobou, avšak přes Vánoce konečně byl čas, se do něj pořádně zakousnout. Věřím, že i takhle se zpožděním najdete v upoutávce drobná překvapení, která vám do této chvíle unikala. Asi netřeba upozorňovat na to, že následující text obsahuje opravdu těžké spoilery!

Začínáme s něčím „obyčejným“, kde se toho nedá moc vykoumat. Je to Parkerova (Andrew Garfield) zeď tajemství. Na tu si Peter špendlí všechny podezřelé věci, které se týkají jeho zesnulých rodičů, jeho minulosti i zločinu ve městě, avšak ať koukám jak koukám, nic zajímavého se mi z nástěnky vyčíst nepodařilo a ani Google nepomohl, takže prozatím tajemství zůstávají tajemnými.

Peter na hřbitově. Přišel za strýčkem Benem? Kapitánem Stacym? Objevil hrob svých rodičů?

U Peterových rodičů zůstaneme, protože jednou z nejstylovějších vychytávek celého traileru je tajná laboratoř, ukrytá v newyorském metru. Bůh ví, co přesně tady Richard Parker (Campbell Scott) zkoumal, nicméně je docela dobře možné, že pavučinu na pravé straně monitoru tu nezanechal čas... V nahrávce Peterův táta hovoří o tom, že musí Oscorpu zabránit ve zneužití jeho výzkumu. Z traileru je jasné, že se jeho mise nezdařila, bude ji muset dokončit syn.

Richarda Parkera vidíme v traileru ještě jednou, na palubě triskáče, který se řítí k zemi. Že by úvodní scéna před titulky, kde nám flashback odhalí další kousek ze zákulisní skládačky? S kým se ale Richard pere? Kdo je ten muž v uniformě? Že by mladší Norman Osborn?

Oscorp svůj výzkum možná nedokončil a potřebuje další data, protože po smrti Richarda a Mary Parkerových nechal sledovat i Petera. Nebo se z Petera Spider-Man stal cíleně a vše jde naopak podle plánu?

Že je Peter sledován, mu prozradí jeho nejlepší přítel, Harry Osborn (Dane DeHaan), ze kterého se ve filmu stane první Goblin. Na fotkách vidíme Harryho v agonii – zřejmě tedy opět dojde na použití posilujícího séra, které Harrymu pokřiví jeho rysy. Jak si můžete povšimnout, špičaté uši má připomínat určité „hands-free“, které Goblin v plné zbroji používá. Vedle kluzáku je samozřejmostí exo-skeleton. Na internet unikly storyboardy, ve kterých se Harry změní v úplné zvíře, ale z prvním obrázků Goblina se zdá, že od téhle extrémní verze filmaři nakonec ustoupili.

Harry viditelně zažil svou transformaci v místnosti se sedmi komorami. Zřejmě by mohlo jít o místnost, která dá světu Sinister Six, ale proč sedm komor, které v traileru můžeme vidět? Že by bonusový padouch?

V traileru samozřejmě vidíme i scénu, ve které jsou odhalena Supova (Vulture) křídla a Octopusova (Doktor Octopus) chapadla. Na internetu se už stačily vyrojit spekulace, že se jedná o potitulkovou scénu. Proč by studio odhalovalo takové překvapení už v traileru? Budete se možná divit, ale potitulková scéna prvního filmu byla také už v traileru...

Mnozí se také domnívají, že tajemný muž v klobouku je ta samá postava, jakou vidíme právě v potitulkové scéně prvního filmu. Oficiálně zatím víme pouze to, že muž promlouvá jménem Oscorpu, jenže z jaké pozice? Podle některých by se mohlo jednat o tzv. Gentlemana, nepříliš známého padoucha, který sice nemá žádné nadlidské síly, ale i tak se jedná o mocného manipulátora, se kterým se v minulosti pustili do křížku Parkerovi rodiče, a který v komiksech úzce spolupracoval se Sinister Six a pletl se Parkerovi do života. Na vlastní nebezpečí čtěte jeho profil, kde najdete shrnutí komiksů, které možná inspirovaly základní kostru Webbovy trilogie.

Samozřejmě by ale za vším mohl stát Norman Osborn (Chris Cooper), vládce všemocného Oscorpu. Norman je na smrt nemocný, takže se možná snaží za každou cenu najít lék na svou chorobu, možná si chce před svou smrtí hrát na Boha. Dá se očekávat, že v příštím filmu se stane další Goblin právě z něj.

Prozatím ale máme záporáků dost a dost a tím hlavním, který taktéž vzniká v Oscorpu, je Electro (Jamie Foxx). Nejprve si prohlédněte Jamieho Foxxe před proměnou, pak už pod vrstvou make-upu, která jasně připomíná, že modrá je dobrá! Nedávno tvůrci prozradili, že po nějaký čas zvažovali, že by Electro připomínal Mr. Manhattana z Watchmenů. Upřímně řečeno mám pocit, že tuhle vizi ve finále nijak zvlášť neopustili ;-)

Lázeň se speciálními elektrickými úhoři, které Electra stvoří.

Druhý záporák filmu, Rhino (Paul Giamatti). Nejprve v civilu, posléze v masivním exoskeletonu, který si podle dostupných informací sám smontoval. Chodící tank opravdu vypadá jako nosorožec, akorát by mě zajímalo, proč má na rameni rudou hvězdu. Čistě kvůli své národní příslušnosti? Aleksei Sytsevich je každopádně pouze druhořadý grázlík a vedle Electrových blesků nepředstavuje pro Spider-Mana žádný výrazný problém.

Chodba Ravencroftu, ústavu pro duševně choré, kam byl zavřen doktor Connors a v komiksech celá řada dalších padouchů. Ke komu asi ozbrojenci běží?

Z Ravencroftu pochází zřejmě i tato fotografie, na které zřejmě vidíme doktora Kafku (Marton Csokas), ředitele ústavu. Co je asi v ampulích? Goblinovo sérum? A mimochodem je zajímavé, že v komiksech vede Ravencroft doktorka Kafková.

Náš doposud jediný oficiální pohled na Felicity Jones, o které víme jenom to, že ve filmu bude randit s Harrym. Fanoušci spekulují o tom, že by mohla hrát Felicii Hardy (později Black Cat), ale definitivně potvrzené to není.

A teď jeden z těch větších spoilerů. Gwen Stacy (Emma Stone) má na sobě v tomhle momentě podobné oblečení, v jakém zemřela v komiksech. V traileru je kabát sice přebarvený na modro, ale na place ji paparazzi vyfotili v tradiční zelené. Snaží se nás filmaři obalamutit? Nebo skutečně Gwen zemře už v tomhle filmu?

Ve chvíli, kdy bude Gwen ze hry, se Peter začne pomalu upínat k Mary Jane, nicméně dlouhou dobu se předpokládalo, že postava byla z filmu vyškrtnuta. Podle některých proto, aby nebyl film až příliš přecpaný novými postavami, podle jiných proto, že se internetovým fanboyům nelíbila herečka Shailene Woodley. Jenže teď v traileru Mary Jane zřejmě vidíme! Není jasné, zda ji hraje Shailene nebo jiná herečka ve stejném kostýmu, nicméně porovnání následujících dvou obrázků (snímek z traileru vs. fotka z natáčení) zřejmě jasně říká, že MJ ve filmu bude.

Zdá se vám, že byla upoutávka už tak nabitá? Jenže to pořád není všechno! Velký rozruch vzbudil moment, ve kterém Harry vyjede jakousi databázi Oscorpu. Pokud ani na zvětšené fotce nápisy dobře nepřečtete, výčet je následující:

Nano Drug System, Weapons System 8A, Venom Storage 7-U, Exoskeleton 232, Plutonium Lab, Research SGOP 520, Transmitter Test 9, Carbon Fiber Test 7, Oscorp Lab 231, Internal System Test 2, Labs 2345 – 4748, Oscorp Tower File 23, Synthetic plants, Experiment OCT 32A, 67B – Bio-Lab, Eel Lab – Report 29, Ravencroft, Oahu Facility, Document 9303-D, Power Station – NY, OS – Suit (Mark III), London Lab – 0930, Australia Project, Dr Connors File, Dr Morbius File

Řada položek zřejmě souvisí už s tímhle filmem (Power Station, Exoskeleton 232, Suit Mark III...), ale povšimněte si především položek Venom Storage a Morbius File! Že Venom dostane vlastní film už víme, nicméně výčet nám dává také naději, že bychom mohli ve filmové podobě vidět i Morbiuse! Morbius je biochemik, který se pokusí vyléčit svou vzácnou krevní chorobu a přitom promění sám sebe v bytost připomínající upíra. Vedle již zmiňované Black Cat je jednou z postav ze Spider-Manova univerza, které nevystupují primárně jako antagonisté, ale často také jako Spider-Manovi spojenci.

Poslední obrázek odkazuje na virální stránku deníku Daily Bugle, kde se postupně dočítáme o celé řadě dalších Spider-Manových záporáků, kteří by se teoreticky někdy v budoucnu mohli ve filmové univerzu objevit. Zatím byli přímo či nepřímo zmíněni Shocker, Puma, Sin-Eater, Hobgoblin, She-Venom, Doctor Octopus, Spencer Smythe (tvůrce robotů Spider-Slayerů), Big Man, Venom nebo Rhino.

To je ode mne vše, pokud jste si všimli čehokoliv dalšího, dejte vědět v diskusi. V galerii najdete nášup screenshotů.

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 109

Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu Amazing Spider-Man 2: Trailer na pitevním stole | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest