Draft Day: Trailer ke Costnerově novince právě dorazil

Draft Day: Trailer ke Costnerově novince právě dorazil | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Na první pohled se zdá, že režisér Ivan Reitman odvedl solidní práci a fanoušci sportovních dramat se mají na co těšit.

Kevin Costner v sobě nezapře sportovního nadšence. Ostatně v jeho herecké filmografii nalezneme nejeden klenot v rámci žánru sportovních dramat či komedií. Pecky jako Durhamští Býci, Hra snů či Zelený svět brzy doplní drama z prostředí amerického fotbalu, které ve Spojených státech ponese název Draft Day. Tím je i jasně vymezeno téma samotného filmu, neboť tentokrát se přímo na hřiště asi moc nepodíváme, protože se tvůrci v čele se zkušeným režisérem Ivanem Reitmanem (Krotitelé duchů, Hlavně nezávazně) zaměřili na den draftu, kdy si týmy americké NFL vybírají nové talenty z řad mladých univerzitních hráčů. V podstatě se jedná o klíčový den v rámci nadcházející sezóny, přičemž mít takzvanou volbu číslo jedna (s "draft picky" kluby běžně obchodují) může mnohdy znamenat obrovskou výhru, jelikož se rýsuje možnost k uzmutí hráče, kolem kterého lze v budoucnu vystavět vítězný tým (tradičně quarterback). Samozřejmě to vždy nemusí vyjít, což fanoušci v Americe nesmírně oblíbeného sportu jistě dobře vědí.

Costner si zde střihne roli generálního manažera Cleveland Browns, který musí právě v tento den učinit klíčové rozhodnutí, jež pravděpodobně zásadně ovlivní směřování jeho klubu. A jelikož se představy majitele, kouče a generálního manažera často do značné míry odlišují, nečeká našeho hrdinu vůbec nic lehkého. Očividně se dočkáme průniku profesního a osobního života, kdy se Costnerova postava bude muset popasovat s vlastní minulostí, životními prioritami a preferencemi. Trailer má šťávu, náboj, tradičně skvělého Costnera a celé to působí hodně pohodovým dojmem. Vždyť scénář z pera dvojice Rajiv Joseph a Scott Rothman byl nějakou dobu součástí hollywoodského Black Listu nejlepších nerealizovaných scénářů. Ve vedlejších rolích navíc uvidíme herecké matadory jako jsou Jennifer Garner, Frank Langella či Denis Leary.

Americká premiéra byla stanovena na 11. duben 2014. Otázkou zůstává, zda se snímek s tematikou amerického fotbalu podívá i do českých kin. Já pevně doufám, že ano, protože už nyní se na Draft Day upřímně těším.

Draft Day - Trailer #1

 
 

P.S.: Fanoušci NFL určitě zaregistrovali, že se ve snímku objeví hvězdný running back Houstonu Texans Arian Foster.

Galerie: 2

Draft Day: Trailer ke Costnerově novince právě dorazil | Fandíme filmu Draft Day: Trailer ke Costnerově novince právě dorazil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest