Úsvit Planety opic: První trailer je tady

Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
K němu přidáváme nejnovější plakáty a fotky z natáčení. AKTUALIZOVÁNO o nový banner

AKTUALIZACE: Do galerie přidáváme nový banner.

Hollywood obvykle sází na osvědčené cestičky, ale v případě Úsvitu Planety opic se naštěstí rozhodl odvážně vyrazit kupředu. Takže zatímco Zrození Planety opic pojednávalo o vědeckém experimentu, který ze vymkne z ruky a o dovádění jednoho neuvěřitelně lidského opičáka, pokračování první teaser trailer vykresluje jako drsné, postapokalyptické drama. Lidé čtyři roky bojovali se smrtícím virem a následně se další léta masakrovali mezi sebou, aby horko těžko nakonec začali znovu budovat civilizaci, prozatím velice křehkou.

Pokud mě nešálí sluch, Gary Oldman si ve filmu zahraje militantního lidského vůdce, který v nedaleko žijící komunitě lidoopů vidí hrozbu a chce se s ní vypořádat jednou provždy. Jak můžeme vidět v závěru na Caesarově rozčilené tváři, opi si rozhodně lidskou agresi nenechají líbit. Uprostřed toho všeho stojí postava Jasona Clarkea, která se zřejmě pokusí vyjednávat a ušetřit co nejvíc životů. Deštivý teaser vykresluje budoucnost jako temné, nekompromisní místo, ve kterém se odehraje podobně nekompromisní příběh. Opi už teď vypadají nesmírně realisticky, takže se snad v kinech můžeme vedle postapokalyptických bojůvek těšit také na střed řady silných charakterů, ať už v lidské nebo opičí kůži.

Úsvit Planety opic: Trailer

Úsvit Planety opic se odehrává deset let po prvním filmu a za tu dobu virus ze Zrození Planety opic vyhladil většinu lidské populace. Zbylí opi si myslí, že všichni lidi zemřeli a stejně tak lidé neví nic o tom, že katastrofu přežili nějací opi. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy se obě skupiny setkají a snaží se nějakým způsobem koexistovat. Opi tentokrát dostanou ještě víc prostoru než posledně a pokud vám to hlodalo hlavou při sledování Zrození Planety opic, pak vězte, že ani v Úsvitu Planety opic se nebude cestovat v čase, přičemž cestování v čase bylo poměrně důležitým elementem původní sci-fi série z šedesátých a sedmdesátých let 20. století. Další podrobnosti o filmu prozradili tvůrci na letošním Comic-Conu v San Diegu, takže si neváhejte přečíst naše shrnutí. V galerii najdete nejnovější plakáty a fotky z natáčení. Následuje oficiální synopse.

Populace geneticky vyvinutých opic se pod Caesarovou nadvládou neustále rozrůstá, ale hrozí jí nebezpečí od skupinky lidí, která přežila řádění ničivého viru, vypuštěného před deseti lety. Podaří se nastolit křehký mír, který však nemá dlouhého trvání a obě strany se brzy nacházejí na pokraji války, jejíž vítěz se stane dominantním druhem planety Země.

V Dawn of the Planet of the Apes si zahrají Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Judy Greer, Kodi Smith-McPhee, Toby Kebbell, Enrique Murciano a Kirk Acevedo. Na scénáři se postupně podíleli Mark Bomback, Scott Z. Burns, Rick Jaffa a Amanda Silver. Režíruje Matt Reeves. Česká i slovenská premiéra jsou v tuto chvíli naplánovány na 17.7. 2014, nicméně v zámoří do kin vstoupí o týden dříve, kde se uvolnilo místo po (pravděpodobně) odsunutém Rychle a zběsile 7, takže podobnou změnu můžeme čekat i u nás.

Zdroje: JPosters, IamRogue, CBM, Matt Reeves Twitter, Apes Movies Facebook, Collider I, Collider II

Galerie: 11

Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu Úsvit Planety opic: První trailer je tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest