Tarzan 3D versus zářící meteorit v trailerech

Tarzan 3D versus zářící meteorit v trailerech | Fandíme filmu
Modernímu Tarzanovi už nestačí opice a pytláci, musí se postavit zářícímu meteoritu. Navzdory vší snaze to bohužel pořád nevypadá moc hezky.

Před rokem vypadal animovaný Tarzan 3D v trailerech hrozně a od té doby se toho až tak moc nezměnilo. Dramatická hudba a střih se nás sice snaží přesvědčit o tom, že sledujeme velkolepý, epický příběh, jenže pořád se při tom díváme na digitální animaci někde na úrovni videohry. Postavy plují prostorem, povrchy objektů působí plastikově a množství detailů by bylo přijatelné možná tak deset let zpátky. I když se jedná o německý film, u našich západních sousedů budou Tarzana dávat až příští rok v únoru, zatímco třeba v Rusku už se přes měsíc promítá (skóre na IMDb prozatím dosáhlo hodnoty 5,5). Kvůli mezinárodním ambicím neváhali filmaři obsadit skutečné „hvězdy“, a tak se kupříkladu role Tarzana chopil Kellan Lutz, kterého jsme nedávno nesmírně chválili ve spojitosti s trojrozměrným Herkulem.

Naproti obstarožnímu vzhledu se Tarzan na oplátku dočkal aktualizovaného originu. Příběh se odehrává v současnosti a Tarzanovi rodiče, manželé Greystokeovi, nezahynou po delším životě v džungli, kam je vysadili vzbouřenci z paluby zaoceánské lodi, ale umírají během vědecké expedice, při havárii vrtulníku. Tarzana vychovají opi a ve čtrnácti letech potkává prvního člověka, Jane Porterovou, která do Afriky cestuje se svým otcem. Následně je Tarzan vyhnán ze svého kmene, nachází vrak vrtulníku svých rodičů a náhodou aktivuje jeho záchranný signál. Ten přivábí hamižného Claytona, nového ředitele Greystok Industries (zajímavost na okraj – v knižní předloze nese Tarzan jméno Greystoke, ale i Clayton, nejedná se o žádnou další postavu), který chce v džungli těžit cenný meteorit z traileru a zničit tak okolní prales. Jane s Tarzanovou pomocí se mu v tom snaží zabránit.

Knížky o Tarzanovi jsem četl všechny a i když se tam děje celá řada nadpřirozených věcí, zářící meteority, které jako by vypadly jak z komiksu, si z předloh nevybavím. Nemluvě o tom, že je Tarzan v drtivé většině příběhů dospělý člověk. Nicméně ani největší puristé nemusí zoufat, tenhle zvláštní animák dost možná nikdy nepřekročí práh našich kin.

Trailery na jednu stranu sice působí dojmem, že 3D by nemuselo být špatné (průlety mezi větvemi), a že si filmaři na poměry dětského dobrodružného snímku docela vyhráli s příběhem a postavami, avšak obávám se, že i kdyby bylo všechno ostatní sebelepší, strohý vizuál by v kině tahal za oči od začátku až do konce. Raději si počkejme na hraného Tarzana od Davida Yatese.

Tarzan 3D: Trailerová nálož

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest