Box Office: Enderova hra šla přes překážky ke hvězdám

Box Office: Enderova hra šla přes překážky ke hvězdám | Fandíme filmu
Podle mezinárodních výdělků můžeme také vysledovat, jak si příští týden povede v Americe druhý Thor.

Už minulý týden jsme částečně nastínili, co by se mohlo dít s některými filmy v amerických kinech. Dnes tady máme samozřejmě kompletní článek se všemi čísly.

První místo vyhrála Enderova hra s 28 miliony dolarů. Studia Lionsgate a Summit chvíli bojovala s anti-homosexuálními výroky autora předlohy Orsona Scotta Carda, které by měly spíše pobuřovat čtenáře, než diváky, protože Card práva prodal za 1,5 milionu a z filmu mu dál nekápne ani cent. Každopádně diváci se ukázali, a to určitě i dílem trochu neférové propagační kampaně, kdy se vyzdvihoval spíše Harrison Ford než samotný Asa Butterfield coby Ender. Rozpočet filmu je 110 milionů, takže hlavně zahraniční výdělky ukáží , zda půjde o úspěšný start nové série. V příštích týdnech to ale bude mít Ender s Thorem a Hunger Games pořádně těžké.

Na druhém místě sedí Bad Grandpa, který překvapivě získal 20,5 milionů dolarů. Propad o 36 % je v jackassovské historii nejmenším a i kdyby to bylo naopak, tady je už stejně s celkovými 62 miliony vyděláno.

Na třetím místě druhá novinka tohoto víkende. Last Vegas, které je stařeckým pokusem o Pařbu ve Vegas, vyneslo Morganu Freemanovi, Robertu De Nirovi, Kevinu Klineovi a Michaelu Douglasovi 16,5 milionů. S 28 milionovým rozpočtem půjde o zaručený úspěch, protože cílovka se do kina hnát nebude a asi ani nemůže, takže můžeme čekat v následujících víkendech malé poklesy, jak na tuhle partičku bude chodit i starší publikum.

Na čtyřce střídá Zataženo, občas trakaře 2 Ptačí úlet s 16 miliony dolarů. První celovečerní animovaný pokus studia Reel FX samozřejmě hezky vypadá, ale příběh o krocanovi cestujícím časem už taková paráda není. Film sazí na to, že bude sbírat dolary až do Dne díkůvzdání, ale protože je rozpočet 55 milionů, bude se tady hrát i na zahraniční trhy, kde tahle ryze americká tématika asi těžko prorazí.

Na paté místo spadla Gravitace, která pouze přišla o IMAXové projekce. Tento víkend vybojovala 13 milionů a má celosvětově na kontě 450 milionů dolarů.

Tento víkend měl limitovanou premiéru i Lásky čas, mistra romantických komedií Richarda Curtise. Film má ze 175 kin 1,1 milion dolarů, což je pěkné číslo, ale Curtisovy filmy vydělávají tradičně spíše mimo americký trh.

Slušných 260 000 dolarů má z několika kin i Dallas Buyers Club, kde se hraje hlavně na oscarové výkony Matthewa McConaugheyho a Jareda Leta, kteří razantně kvůli svým rolím zhubli. I kdyby nominace nakonec nevyšly, film si svůj 5 milionový rozpočet pojistí bez problémů, akorát mu to bude trvat trochu déle.

Razantní propady ničí jak Konzultanta, který s víkendovými 3 miliony sedí aktuálně na 13 milionech, tak Plán útěku, kterému nepomáhá ani zbytek světa a právě je na 50 milionech celosvětově. Své lístky ale prodává každý víkend 12 Years a Slave, který má momentálně americkou bilanci ve výši 9 milionů a bude jistě vydělávat až do Oscarů.

Velká čísla tak tento týden potkala pouze druhého Thora s podtitulem Temný svět, který z 36 mezinárodních trhů vymlátil 110 milionů. Jsme zhruba na polovině toho, s čím dokázal letos v dubnu přiletět Iron Man 3, a ještě než film odstartuje příští víkend v Americe a Číně, bude mít nasbíráno už 200 milionů. Je vidět, že diváci čekali na další Marvelovku jako sůl.

Příští týden tedy očekávajte naši reportáž týkající se amerických výdělků Thora 2. Odhadujeme takových 75 milionů, co vy?

Zdroj: Forbes

 

 

 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest