Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film

Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Furiosa je dle zahraničních kritiků hodně jiná než Mad Max. A dorazil nový trailer.

Po ohlasech na Království Planeta opic dorazily i ohlasy na Furiosu: Ságu Šíleného Maxe. Tedy nový film zasazený do světa Mad Maxe. A ačkoliv se novináři ve svých reakcích rozcházejí, jedna věc se zdá být jistá: Furiosa je hodně jiná než Zběsilá cesta, předchozí film z Maxova světa. Zatímco Zběsilá cesta byla nezastavitelným, celkem komorním závodem, Furiosa je rozmáchlý epos, který průběžně mění tempo a odehrává se ve vícero časových rovinách.

Někteří novináři si stěžují, že kvůli rozkouskovanému vyprávění nemá film konzistentní tempo. Dokonce se můžete dočíst, že se vyprávění vyloženě vleče. Takové názory jsou nicméně v menšině. Většina kritiků píše, že je Furiosa prostě jiná, nikoliv horší. Víc než Zběsilé cestě se novinka podle nich podobá nejstarším dvěma „Maxům“ s Melem Gibsonem v hlavní roli a dostáváme epos, který si libuje v budování spletitého postapokalyptického světa.

Furiosa oproti Zběsilé cestě také nedbá tolik na pompu a efekt, je to o chloupek střízlivější film, zaměřený víc na postavy a jejich osobní příběhy. Ty jsou skvěle vykreslené díky vynikajícímu obsazení, kdy se pochval dočkávají především Anya Taylor-Joy v roli mladší Furiosy a Chris Hemsworth, jenž baví jako padouch a podle některých zároveň podává svůj nejvýraznější charakterní výkon.

To neznamená, že by chyběla akce. Ta ke světu Mad Maxe patří. Pořád je na svém místě, pořád je strhující a v tomhle případě prý také hodně krvavá. Slova chvály jsou mířena na adresu kamery a výtvarného zpracování, avšak zároveň jeden z kritiků dává filmu políček za úroveň digitálních triků. Ty vypadaly v trailerech místy dost otřesně a je tedy smutnou zprávou, že se tenhle nedostatek před premiérou nepodařilo vyřešit.

Novinku vychválil do nebes dokonce i známý režisér Edgar Wright, takže určitě můžeme být zvědaví, čeho se nakonec 23. května v našich kinech dočkáme. Ochutnávku nabízí nejnovější trailer a dolů do galerie ještě přidáváme čerstvé plakáty.

Když svět padl, byla mladá Furiosa unesena ze Zeleného místa mnoha matek. Padla do rukou velké motorkářské hordy vedené náčelníkem Dementusem. Horda projíždí pustinou a narazí na Citadelu, které vládne Immortan Joe. Dva tyrani se pouštějí do vzájemné války o nadvládu a Furiosa musí překonat řadu zkoušek, když pomalu shání vše potřebné k tomu, aby našla cestu domů. V hlavních rolích vystupují Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth a Tom Burke. Režíruje George Miller, datum premiéry je stanoveno na 23. 5. 2024.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Movieweb, Collider, CBM

Galerie: 13

Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe – Podle prvních ohlasů hodně jiný film | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest