Válka Roseových: Drsná rozvodová komedie dostane remake

Válka Roseových: Drsná rozvodová komedie dostane remake | Fandíme filmu
20th Century Studios
Michaela Douglase a Kathleen Turner v černé komedii vystřídají Benedict Cumberbatch a Olivia Colman.

Pokud nepatříte mezi ty úplně nejmladší divácké ročníky, tak nejspíš dobře znáte Válku Roseových (The War of the Roses), protože české televizní stanice ji poměrně často nasazovaly do vysílání. V černé komedii z roku 1989 se Michael Douglas a Kathleen Turner hodně drsně rozvádějí, když si navzájem začnou dělat hodně ostré a nebezpečné naschvály.

Označení remake pro nový snímek vlastně není tak docela přesné, protože scenárista Tony McNamara se nevrátí k filmu Dannyho DeVita, ale k původnímu románu Warrena Adlera z roku 1981. McNamara je skvělý scenárista, který ve vykreslení chaotických mezilidských vztahů exceluje. Byl nominován na Oscara za Favoritku a za loňské Chudáčky, napsal také Cruellu a seriál Veliká. Jeho účast dává naději, že nová Válka Roseových nebude jen přiživováním na známém jménu, ale autorsky motivovaným zájmem o výživnou látku.

Velké naděje dává také silné obsazení. Ústřední duo ztvární Benedict Cumberbatch a Olivia Colman. Oba dva umí být ve svém hereckém projevu absurdní a směšní, což je přesně to, co chcete u dvou malicherných dětinů na plátně vidět. Cumberbatch je nejlépe známý jako Sherlock či Doctor Strange, má oscarové nominace za Kód Enigmy a Sílu psa. Colman už Oscara má, a to právě za Favoritku, na níž spolupracovala s McNamarou. Vystupovala také v Koruně, Vraždě v Orient expresu nebo marvelovce Tajná invaze.

Největším otazníkem celého projektu je tak režisér Jay Roach. Natočil Austina Powerse, Trumba, Prezidentské volby nebo Šokující odhalení, ale také různá pokračování Austina Powerse, sérii Fotr je lotr nebo zbytečný americký remake Blbce k večeři. Tak snad si tentokrát vybere silnější chvilku. Cumberbatch a Colman figurují mezi producenty.

Anotace staršího filmu: Oliver a Barbara spolu žijí 18 let. Počáteční zamilovanost se však v běhu všedních dnů a v honbě za kariérou a penězi vytratila a vše dospělo do stádia, kdy má Barbara pocit, že pokaždé když vidí svého muže, má chuť ho praštit do obličeje. Teď se chce Barbara hodlá, ale když dojde na to, komu připadne jejich luxusní dům, ani jeden nechce ustoupit byť jen o píď. Oliver a Barbara na sebe chystají stále šílenější naschvály a jejich prostorný dům se stává bitevním polem, kde neplatí žádná pravidla.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího zfilmování

Zdroj: Deadline

Válka Roseových

08.12.1989 | USA
Komedie, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest