Válka bohů: Druhý trailer

Válka bohů: Druhý trailer | Fandíme filmu
Superman Henry Cavill vede armádu lidí proti titánům pod nadvládou Mickeyho Rourkea.

Po teaseru a traileru je tu ještě trailer č. 2, který se nás, stejně jako jeho mladší bratříčkové, snaží přesvědčit, abychom zašli do kin na novou pecku „od producentů filmu 300: Bitva u Thermopyl“. Což je prosím vnadidlo jak noha. Kolik producentů si vůbec může dovolit takhle machrovat svým jménem? Judd Appatow, Joel Silver a Jerry Bruckheimer? No, ale nechme to stranou. Všechny podrobnosti o filmu se dozvíte v našem starším článku, takže jdeme rovnou na novou upoutávku.

Ptáte se proč tolik nevraživosti? Protože i z druhého traileru je cítit především kalkul. Hudba ala Inception a neustálé machrování Třístovkou ještě nikoho do kina nenalákaly. Podařit by se to mohlo překrásným obrázkům Tarsema Singha. Protože co si budeme povídat, ten člověk má neuvěřitelné oko pro kompozici obrazu a už od své prvotiny s názvem Cela znovu a znovu dokazuje, že vizuál zvládá na jedničku. Jenže jakmile se ty obrázky dají do pohybu a Singh zjistí, že musí taky něco vyprávět a předvádět, máme problém. Akce se tak sice snaží vypadat jako 300, ale vychází nám z toho spíš takový lepší Souboj Titánů. Což rozhodně není dobrá vizitka.

A ještě horší vizitka je ta nekonečná spousta papundeklu. Každý krásný záběr tak střídá zklamané odfrknutí, když je už na první pohled patrné, že herci stojí v nějaké zaprděné tělocvičně před zeleným pozadím, maximálně mají kolem sebe pár polystyrenových šutrů. Třístovka se sice točila stejným způsobem, ale ta stylizace a maskování tam fungovaly o třídu lépe. Body k dobru naopak přidává Henry Cavill, který tu dokazuje, že na role mužů bez bázně a hany má. (Což je dobře, protože jak všichni už jistě víte, Henry je náš nový Superman). Těch pozitiv je ale pořád poměrně nemnoho a tak naše obavy, že se z Války bohů vyklube propadák, stále přetrvávají. Zachránit by ji mohl třetí rozměr, protože jak ukázal už Resident Evil 4, načančaný slow motion vypadá ve 3D moc dobře a toho je tu víc než dost. Takže šance na divácký úspěch určitě žije.

 

Válka bohů: Druhý trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest