Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru

Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu
Sky Cinema
Zobrazit dalších 7 obrázků
Natáčení komplikovaly šovinismus či hereččino zranění zad, ale nakonec bylo úspěšně dotaženo.

Před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že herečka Kate Winslet (Titanic, Věčný svit neposkvrněné mysli, Prázdniny, Předčítač) při natáčení válečného filmu Lee uklouzla a byla převezena do nemocnice. Tehdy se psalo, že zranění nebylo vážné, později vyšlo najevo, že si herečka poranila záda a pokračovala v bolestech. Zranila se přitom už při prvním dni natáčení.

Winslet zřejmě nechtěla ohrozit projekt, do něhož byla dost zainteresovaná. Jako producentka sháněla financování, vybírala scenáristy a přesvědčovala k účasti své herecké kolegy. V rozhovoru pro Vogue popsala šovinistické reakce, kterých se jí napříč filmovým průmyslem dostávalo, když se pokoušela pro Lee sehnat podporu. Narážela na nepochopení, mužskou nadřazenost a ponižování projektu. První dva týdny natáčení financovala z vlastní kapsy, protože tak dlouho trvalo hledání finančního partnera.

Smutnou zprávou je, že podle festivalových recenzí byl příběh vzniku Lee možná zajímavější, než film jako takový. Podle kritiků jde o naprosto standardní životopis, který kopíruje snad úplně všechna klišé, jaká jsou pro podobné příběhy typická. Jednoznačnou chválu sklízí pouze bravurní výkon Winslet v hlavní roli, který táhne celý snímek nahoru.

Snímek pojednává o fotografce Lee Miller, která začínala jako modelka, ale později pro magazín Vogue během druhé světové války začala pracovat jako válečná korespondentka. Ikonickou se stala její fotografie pořízená v Hitlerově vaně. Film se zaměřuje právě na její život za války, dokumentování válečných zločinů a počínající vztah s jejím pozdějším manželem Rolandem Penrosem.

Základem snímku byla kniha The Lives of Lee Miller (Životy Lee Miller) od fotografčina syna Anthonyho Penrose. Ten ve filmu vystupuje ve scénách, v nichž Lee zpětně vypráví svůj životní příběh. Hraje jej Josh O'Connor, jenž čerstvě zazářil v tenisových Rivalech. Knihu Winslet darovala Ellen Kuras, kameramanka Věčného svitu neposkvrněné mysli, jež později začala také režírovat a natočila i Lee. Na adaptaci knihy do scénářové podoby postupně pracovali Liz Hannah, John Collee a Marion Hume.

Krom Winslet a O'Connora v Lee vystupují Andy Samberg jako fotograf David E Scherman, Alexander Skarsgård jako budoucí Leein manžel Roland Penrose (původně měl hrát roli Jude Law, ale nestihl natáčení), Marion Cotillard jako ředitelka francouzské verze Vogue a Andrea Riseborough jako editorka britské mutace magazínu Vogue. Dále hrají Noemie, Arinzé Kene, Vincent Colombe, Patrick Mille, Samuel Barnett a Zita Hanrot.

V Británii bude snímek do širší distribuce uveden 13. září, u nás zatím žádný distributor premiéru neohlásil. Dole pod trailerem najdete dosud uveřejněné fotografie.

Podklady a foto: Sky Films, Vogue

Galerie: 8

Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu Lee: Kate Winslet jako válečná fotografka v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest