Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat

Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Zobrazit další 4 obrázky
Aaron Sorkin viní Facebook z útoku na Kongres a rozvracení demokracie.

Scenárista Aaron Sorkin léta hovoří o tom, že by mohl navázat na Sociální síť (The Social Network), zásadní snímek z roku 2010, který diváky nechal nahlédnout do duší borců ze Sillicon Valley, kteří při víře ve vlastní výjimečnosti začali bořit starý svět, jen aby nakonec ani tak nepostavili nějaký nový, ale raději napíchli zlatou žílu odhalenou v troskách.

Od těch dob nadělali Facebook a jeho zakladatel Mark Zuckerberg celou řadu nových průšvihů a Sorkin si dlouho pohrával s myšlenkou, že se platformě bude znovu věnovat. Teď v podcastu The Town prozradil, že Facebook viní z útoku na sídlo amerického Kongresu, k němuž došlo 6. ledna 2021. Dav rozvášněný Donaldem Trumpem tehdy nebyl ochotný přijmout legitimní výhru Joa Bidena ve volbách a násilně vtrhl do budovy, kde si chtěl vynutit Trumpovo dosazení silou.

Sorkin si chce posvítit na to, jak platforma ohrožuje demokracii, jak její algoritmus záměrně upřednostňuje co nejkonfliktnější a nejemotivnější příspěvky, aby udržel co nejdéle uživatelskou pozornost, aniž by se při tom bral jakýkoliv ohled na to, jak negativní dopad to má na společnost. Sorkin zatím nechce prozradit, jak velkou část vyprávění bude zabírat samotný 6. leden, pouze potvrdil, že látku chce zpracovat jako film, ne jako televizní minisérii. Zákulisní zdroje magazínu Deadline potvrdily, že přípravy jsou teprve na začátku.

Sorkin chtěl na na Sociální síť nějak navázat už delší dobu, ačkoliv si nikdy nebyl tak docela jistý, zda je nový film třeba označovat jako pokračování. Kolem Facebooku se toho zkrátka stalo tolik, že se v nepřeberném množství situací dá najít materiál na další biják. V minulosti Fincher v rozhovorech říkal, že film napíše jedině tehdy, pokud bude opět režírovat David Fincher. To si můžeme vykládat dvěma způsoby. Buď už Fincher Sorkinovi řekl, že by další Sociální síť přinejmenším zvážil, anebo už pro Aarona tahle podmínka není tak důležitá.

Sorkin je autorem ceněných seriálů Západní křídlo, Studio 60 a Newsroom. Napsal Pár správných chlapů nebo Steva Jobse, za Moneyball, Velkou hru a Chicagský tribunál byl nominován na Oscara, za Sociální síť jej získal.

Foto: První sociální hra

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu Sociální síť 2: Oscarový scenárista Sorkin chce pokračovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest