Space Mountain: Vesmírnou alternativu Pirátů z Karibiku čeká zfilmování

Space Mountain: Vesmírnou alternativu Pirátů z Karibiku čeká zfilmování | Fandíme filmu
Pixabay License
Zobrazit další 1 obrázek
Disney připravuje další filmovou verzi jedné ze svých atrakcí ze zábavních parků.

Ve světě Disneyho je značka všechno. V zásadě tak studio v současnosti razí několik strategií. Rozvíjí zakoupené popkulturní brandy (Marvel, Star Wars, Pixar), remakuje svoje starší animáky v hrané podobě anebo točí „adaptace“ atrakcí ze svých zábavních parků.

 

Nejnověji se filmové verze dočká Space Mountain (Vesmírná hora), která je v Disneyho parcích v provozu od roku 1975. Jde o první kompletně krytou horskou dráhu na světě, kterou inspirovaly vesmírné závody 60. let minulého století. Nicméně zatímco třeba atrakce Pirátů z Karibiku má jasně rozpoznatelné motivy, vizuální zpracování nebo dokonce figury, o Space Mountain to příliš neplatí. V zásadě jde opravdu o několik minut trvající projížďku na horské dráze. Akorát s tím rozdílem, že je vesmírně laděná. Na začátku to vypadá, jako by návštěvníci nastupovali na nějaké základně na vesmírný let a během projížďky je v hale zhasnuto a do tmy září akorát světla planet a hvězd, případně se objeví nějaký ten kosmonaut či vesmírná loď.

Scenáristé tak mají volné pole působnosti a můžou napsat prakticky libovolný příběh o výpravě do vesmíru, na který se akorát dodatečně nalepí štítek „Space Mountain“. Už před několika lety jsme psali o tom, že scénář psal Joby Harold. Od té doby projekt ustrnul, ale teď je zase aktivní. Harold se posunul na pozici producenta a scenáristický úděl převzali Josh Appelbaum a André Nemec. Ti mají na triku Mission: Impossible: Ghost Protocol, poslední hrané Želvy Ninja, popřípadě seriály Citadel a Cowboy Bebop.

Zfilmování atrakcí už má u Disneyho docela dlouhou tradici. Vše začalo roku 1997 uvedením Věže hrůzy, následovaly filmy jako Mise na Mars, Country Bears, Piráti z Karibiku, Strašidelný dům, Země zítřka a Expedice: Džungle. Do budoucna čekají na zfilmování krom nejrůznějších pokračování ještě také Tower of Terror nebo Big Thunder Mountain. Jen výjimečně se stává, že by na motivy atrakcí byly natočeny opravdu po všech stránkách dobré filmy, tak uvidíme, zda se Space Mountain zařadí po bok první Pirátů, anebo spíš vedle béček à la Strašidelný dům.

Titiulní foto: Atrakce Space Mountain

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Space Mountain: Vesmírnou alternativu Pirátů z Karibiku čeká zfilmování | Fandíme filmu Space Mountain: Vesmírnou alternativu Pirátů z Karibiku čeká zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest