Superman obsadil svou mámu

Superman obsadil svou mámu | Fandíme filmu
James Gunn / DC Films
Zobrazit další 1 obrázek
Jak víme už z Batman v Superman, bez Marthy by to v komiksech nešlo.

Jsou tu další castingové zprávy z natáčení Supermana. Ve středu jsme psali o obsazení Jonathana Kenta, Clarkova adoptivního pozemského otce. Jen pár hodin na to se na veřejnost dostalo i jméno herečky, jež ztvární Clarkovu smallvillskou mámu.

Hraje ji Neva Howell, tedy ostřílená představitelka vedlejších roliček. K jejímu obsazení můžeme zaujmout v zásadě dva různé postoje. Buď Superman může být pro Nevu kariérním zlomem, po kterém konečně začne dostávat o něco šťavnatější role, než jsou „řidička autobusu“, „žena ve zprávách č.1“ nebo „sousedka“. Anebo její obsazení můžeme vnímat jako signál, že se Clarkovi rodiče ve filmu jen krátce mihnou a nepůjde v rámci příběhu o figury, které by dostaly větší prostor.

Když zabrousíme do historie, tak v klasickém snímku Richarda Donnera paní Kentovou hrála Phyllis Thaxter. V seriálech Annette O'Toole či Katherine Elizabeth Callan. A poslední velkou představitelkou role byla Diane Lane, jež roli ztvárnila ve filmovém světě Zacka Snydera. Dodnes si diváci dělají legraci z toho, že snímek Batman v Superman vyřešila prostá skutečnost, že Supermanova i Batmanova máma mají stejné křestní jméno…

Na titulce je fotka, kterou sdílel režisér James Gunn z natáčení. Uveřejnil ji u příležitosti 86. výročí od vydání prvního komiksu se Supermanem.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, Skyler Gisondo, Sean Gunn, María Gabriela de Faría, Wendell Pierce, Pruitt Taylor Vince, Neva Howell a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto je ilustrační,

Zdroje: James Gunn, The Wrap

Galerie: 2

Superman obsadil svou mámu | Fandíme filmu Superman obsadil svou mámu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest