Quentin Tarantino ruší svůj poslední film

Quentin Tarantino ruší svůj poslední film | Fandíme filmu
Miramax
„The Movie Critic“ jde do koše, Tarantino uzavře svou kariéru nějak jinak.

Už teď je bez pochyby, že se Quentin Tarantino zařadí mezi režisérské velikány filmové historie. Tahle skutečnost je důležitá i pro samotného Quentina, v němž se snoubí určitá dávka ješitnosti s láskou k filmovému bádání a teorii. Proto už několik let Tarantino otevřeně říká, že hodlá ukončit svou filmovou kariéru spolu s desátým snímkem, aby se mu nestalo to, co prožila nemalá část jeho předchůdců – tedy že se umělecky vyčerpali a na stará kolena už si jen zbytečně kazili své renomé.

Zhruba rok to vypadalo, že oním desátým snímkem bude The Movie Critic (Filmový kritik), což na první pohled může působit jako titul, který se k uzavření kariéry velkého milovníka kinematografie docela hodí. Inspirací pro snímek měl být publicista, který psal filmové recenze pro jeden nedůležitý porno časopis, který Tarantino jako dospívající brigádník doplňoval do prodejního automatu.

Projekt se při psaní scénáře postupně vyvíjel a podle magazínu The Hollywood Reporter se v nové verzi scénáře objevila postava Cliffa Bootha, představená ve snímku Tenkrát v Hollywoodu. Dva měsíce zpátky dokonce bylo vyjeveno, že ve filmu bude vystupovat Brad Pitt. Někde po cestě se však něco stalo a Tarantino své plány přehodnotil ještě víc.

Magazín Deadline píše, že režisér zkrátka a dobře během vývoje změnil názor, přehodnotil svoje plány. V minulosti už se stalo, že už Tarantino na projekt zanevřel, ale později se k němu opět vrátil (Osm hrozných), avšak podle informací serveru Variety tentokrát Quentin nijak nehodlá přepisovat scénář nebo se k látce vracet k později, skutečně prý The Movie Critica definitivně odložil a hodlá namísto něj připravit něco úplně jiného.

Co to bude, nebo kdy se dozvíme víc, to je prozatím ve hvězdách.

Foto: Quentin Tarantino při natáčení Kill Billa

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest