Monopoly: Margot Robbie chystá zfilmování slavné hry

Monopoly: Margot Robbie chystá zfilmování slavné hry | Fandíme filmu
Hasbro
V kinech se bude prodávat, nakupovat, půjčovat a vybírat nájemné. Tak si držte stříbrné klobouky.

Další projekt, který oznámilo studio Lionsgate na letošním CinemaConu je filmové zpracování hry Monopoly. Pro Lionsgate a hračkářskou společnost Hasbro film zprodukuje společnost LuckyChap, v jejímž čele stojí (se dvěma dalšími kolegy) herečka Margot Robbie. Ta se tak pomalu stává specialistkou na hračkářské filmy, poté co dohlédla už na přípravy Barbie a nedávno se zapojila do příprav snímku na motivy videoherní série The Sims. Šéf Lionsgate Adam Fogelson tvrdí, že LuckyChap má jasnou představu o tom, jak film na motivy společenské hry zpracovat.

O tom, že by se Monopoly mohly dočkat zfilmování píšeme už od roku 2011, ale zatím k tomu nedošlo. Ať už se výzvy chopil kdokoliv, nikdy z toho nic nebylo. Což je asi pochopitelné, protože Monopoly nemají žádný příběh, postavy nebo mytologii. Je to zkrátka desková hra s kostkou, kde chodíte kolem plánu, kupujete nemovitosti a vybíráte poplatky od ostatních hráčů, dokud někdo neskoupí úplně všechno.

Od roku 1935 se nicméně prodala skoro miliarda kusů, takže můžeme předpokládat, že minimálně v euroamerickém kulturním prostoru prakticky každý člověk o hře přinejmenším slyšel. A takhle silné povědomí je pro Hollywood až příliš lákavé na to, než aby jej nechal ležet ladem, ačkoliv je předloha jako filmový námět extrémně nevhodná. Na druhou stranu, Barbie takhle na první pohled působila také a jaký z její filmové verze nakonec byl hit! Tak třeba se něco podobného povede společnosti LuckyChap i s Monopoly.

Foto: Hasbro

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest