Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku

Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
O xenomorphy nebude nouze, zavítáme do období mezi prvním a druhým filmem.

AKTUALIZACE: Slíbený trailer už je venku

O příštím Vetřelci jsme toho mnoho neslyšeli od chvíle, kdy byl loni v létě dotočený. Snímek se skutečně bude jmenovat Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus) a 15. srpna bude snímek uveden do našich kin. Podle nepotvrzených drbů by mohl být do konce března zveřejněný první trailer. Ten (nebo možná celý film) si prošel testovacími projekcemi, a tak jsme se dočkali nových podrobností o tom, co vlastně v létě uvidíme.

Už herečka Cailee Spaeny před časem odhalila, že je děj zasazený mezi události Vetřelce (1979) a Vetřelců. Podle momentální šuškandy to vypadá, že korporace Weyland-Yutani objevila a zachytila tělo vetřelce, kterého Ellen Ripley v závěru prvního snímku vyhodila z lodi do volného vesmírného prostoru. Xenomorph je přenesený na stanici Romulus, kde z něj genetičtí inženýři dokážou vytvořit další xenomorphy a facehuggery. Skrze experimentování se dokonce podaří stvořit varianty vetřelců a facehuggerů, jaké jsme doposud neviděli.

Na začátku filmu už je stanice nějakou dobu opuštěná. Jak známe svět Vetřelce, nejspíš se tam stalo něco ošklivého. O stanici se dozví skupinka dobrodruhů, která pochází z nepříliš vlídné planety a vítá jakoukoliv příležitost, jak si přilepšit. Na Romulus opovážlivci přilétají vyrabovat cokoliv cenného, co by mohli najít. Nacházejí ale chodby prolezlé nebezpečnými kreaturami. Čekají na nás facehuggeři, „porody“ vetřelců, zápolení s dospělým Xenomorphy a snad i nějaká odhalení o tom, čeho přesně společnost Weyland-Yutani vlastně chtěla na stanici docílit.

Vetřelec: Romulus má být do velké míry nezávislý na dosavadních Vetřelcích a má nabídnout relativně přímočarý příběh, kdy se skupina pošetilých dobrodruhů kvůli touze po zisku na prázdné základně střetne s xenomorphy. Rozpočet má údajně činit 75 milionů dolarů. Datum premiéry je stanoveno na 15. srpna 2024 a film má „restartovat značku“. Režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí zatím byli obsazeni Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího vetřeleckého filmu

Zdroje: Variety, The V Scooper, AVP Galaxy, Alien Covenant I, II, III, IV, V

Galerie: 8

Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Návrat slavné série odhaluje svou zápletku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest