Under The Skin: Scarlett Johansson je mimozemšťan

Under The Skin: Scarlett Johansson je mimozemšťan | Fandíme filmu
Lidstvo z pohledu mimozemšťanky, která nás přišla sníst. Ve vedlejší roli se objevil Kryštof Hádek a uvnitř vás čeká první teaser trailer.

Nevšední zážitek slibuje filmová adaptace románu Under the Skin Michela Fabera, která právě míří na filmové plátno. Existuje řada filmů sledující mimozemšťany lidskýma očima, ale jenom hrstka příběhů nám ukazuje, jak můžou pozemšťané, jejich kultura nebo styl života působit na obyvatele z jiné planety. Střet dvou odlišných kultur vždycky nabízí zajímavá vyústění. Temná satira, pojednávající o hloubce lidských vztahů a důležitosti soucitu, je tady.

Atraktivní mladá žena (Scarlett Johansson) cestuje stopem napříč Skotskem. Pod fasádou zdánlivě neškodné a křehké dívky se ovšem skrývá nemilosrdná bytost plnící tajný úkol.  Pod pozemským jménem Laura svádí lidské muže, které během intimních chvil omámí a doručí svým krajanům. Ti následně lidské bytosti likvidují a přeměňují na jídlo. Lidské maso je totiž na jejich světě vytříbená pochoutka. Po nějakém čase začne Laura k naší planetě a jejím obyvatelům pociťovat náklonnost. Situace se začne vyostřovat, když si její mimozemští společníci uvědomí, že jejich mužská návnada nehodlá hrát dále podle jejich pravidel.

Po boku Scarlett Johansson se objeví neznámý Paul Brannigan (Andělský podíl). Zajímavostí je pak účast českého herce Kryštofa Hádka (Bobule, Bestiář). Režírovat bude Jonathan Glazer, jehož nejznámějším filmem zůstává pravděpodobně třináct let stará Sexy bestie. Snímek si již odbyl svou premiéru na festivalu v Benátkách, následně se podíval také do Toronta a v tuto chvíli má na Rotten Tomatoes příznivých 88%. Zatím nebylo upřesněno datum premiéry pro širokou veřejnost, nicméně u příležitosti italské premiéry spatřil světlo světa první trailer. Přestože je o poznání kratší než je obvyklé, prozrazuje leccos o atmosféře, ve které se film ponese. Emocemi nabité sci-fi bude sázet na existencionální strunu. Hlavní postava pohybující se na okraji společnosti, touží po poznání všech aspektů lidskosti. To vše za doprovodu sugestivní hudby. Spíše art film, než masová záležitost, ale díky převaze pozitivních recenzí si do budoucna určitě zaslouží naši pozornost.

Under the Skin - Teaser trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest