Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti

Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu
Falcon
Zobrazit dalších 5 obrázků
Do našich kin dorazila novinka o hledání chlapa, která v traileru láká na předstírání orgasmu.

Zrovna před pár dny jsme tu vyzdvihovali nový český snímek Kukačky, který jde daleko nad rámec lokálních klišé a už od letní festivalové premiéry jej provází pověst trefně vypointované záležitosti. Jak přežít svého muže na první pohled vypadá jako přesně ten opačný případ, kdy se největší stereotypy snoubí s průměrným zpracováním.

Anotace odhaluje, že hlavní hrdinkou příběhu je mladá herečka Lucie (Jana Bernášková). Ta se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má velmi komplikovaný vztah. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého?

Tuctová zápletka by ještě nevadila, i z takových může vzejít zdařilá zábava. Záleží na zpracování. Jenže to se v tomto případě buď nepovedlo, nebo filmařům opravdu katastrofálním způsobem podráží nohy trailer. Možná jednotlivé situace v kontextu působí lépe, ale v upoutávce zní jednotlivé repliky hrozně neživě. Nesledujeme uvěřitelné figury, ale herce na jevišti, kteří jako by dostali za úkol parodovat vztahová klišé. Možná bylo záměrem tvůrců nabídnout právě zveličenou verzi reality, ale v ukázce to nepůsobí ani vtipně, ani dramaticky. Snad jen u momentů s Ivanou Chýlkovou mám pocit, že takhle nějak by asi snímek mohl potenciálně působit, pokud by se podařilo nezbytnou stylizaci skutečně trefit.

Krom klišoidní zápletky, šedivých charakterů a ztuhlých replik ukázce ubližuje i to, jak je zpracovaná technicky. Zvuková stopa je okatě manipulativní a snaží se už na kilometr dopředu signalizovat „bacha, fór“. Zároveň je v ukázce použitá zvláštní směs nesourodých písniček a zapomenutelného doprovodu, což jen dál podtrhuje celkový dojem toho, že se šilo horkou jehlou - bez potřebných zkušeností nebo s nedostatkem peněz (času).

Třeba trailer opravdu jen klame tělem, nicméně zatím nebyly zveřejněné recenze filmových kritiků, což může naznačovat, že distributor zrovna nejlepší známky nečeká. Prvních pár diváckých hodnocení na ČSFD je zatím negativních. Pro režiséra Rudolfa Merknera je Jak přežít svého muže celovečerní prvotinou, avšak jako scenárista dosud psal pouze průměrně hodnocené filmy – Rafťáci, Bobule, Vánoční příběh… Románovou předlohu potom připravila představitelka hlavní role Jana Bernášková , která píše oddechovou tvorbu, kterou v knihkupectvích nenajdete mezi klasickou beletrií, ale v takových těch stereotypních regálech „pro ženy“.

Film se v našich kinech promítá od 9. listopadu.

Podklady a foto: Falcon

Galerie: 6

Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu Jak přežít svého muže: Další česká komedie dává lekce v křečovitosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest