Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin

Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Skutečný případ neprávem(?) odsouzených vrahů z Memphisu už pomáhal zdokumentovat i Peter Jackson. Teď se událost dočkala celovečerního zpracování.

Jménem West Memphis Three je v Americe označována tragédie, která se odehrála v roce 1993 v Mephisu a došlo při ní k zabití tří osmiletých chlapců. Z vraždy byli záhy obviněni a posléze odsouzeni tři teenageři. Motivem vraždy měl být satanistický rituál. Hned od začátků se spousta lidí stavělo na stranu odsouzených a nevěřilo v jejich vinu. Na HBO se v roce 1996 objevil první díl dokumentu Paradise Lost (druhý díl je z roku 2000 a závěrečný z roku 2011), který začal poukazovat na chyby v procesu a přinášel nové důkazy. Na stranu obviněných se začali přidávat i slavné osobnosti jako herec Johnny Depp či zpěvák Eddie Vedder a také Peter Jackson s Fran Walsh, kteří produkovali další dokument s názvem West of Memphis (2012), od režisérky Amy Berg.

Tento silný příběh o honu na čarodějnice se rozhodl, podle stejnojmenné knižní předlohy Mary Leveritt, zfilmovat kanadský režisér arménského původu Atom Egoyan (oscarová nominace za Sladké zítřky). Ve snímku s názvem Devil's Knot si matku jedné oběti, pochybující o původním rozsudku, zahraje Reese Witherspoon, obviněné si zahrají neznámí James Hamrick, Kristopher Higgins a Seth Meriwether. V další rolích uvidíme například Colina Firtha, hrajícího soukromého detektiva, který byl od začátku na straně chlapců. Scénář napsalo trio Paul Harris Boardman, Scott Derrickson a Mark Sevi. Natáčení začalo loni v červnu, premiéra se odehraje během září na filmovém festivalu v Torontu. Na první trailer se stále čeká, dole v galerii najdete alespoň první obrázky.

Zdroje: EW, TIFF, Bloody Disgusting

Galerie: 5

Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu Devils Knot: Satanističtí vrazi míří do kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest