Wonder Man: Marvelovce hrozí zrušení

Wonder Man: Marvelovce hrozí zrušení | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zatímco Daredevila čekají zásadní přetáčky, další marvelovka může být škrtnuta úplně.

Před pár dny jsme se dozvěděli, že Marvel kompletně překope seriál Daredevil: Born Again. Dosud natočené epizody se z větší či menší části zahodí, budou najatí noví scenáristé i režiséři. Jen části dosud pořízeného materiálu budou upotřebeny. Filmová a televizní reportérka Joanna Robinson se dlouhodobě věnuje Marvelu a nakonec spolu s několika kolegy vydala velkou knihu MCU: The Reign of Marvel Studios, která čerpá z rozhovorů s desítkami (možná stovkami) osobností Marvelu a dalších zdrojů.

Když přišla knihu představit do podcastu The Watch, přišla řeč také na Daredevila. Robinson zmínila, že se Marvel pravděpodobně bude na venek snažit tvářit, že úpravy byly minimální, ačkoliv zatím vše nasvědčuje tomu, že dosud natočené epizody budou prakticky kompletně zahozeny.

Co je však daleko zajímavější, podle zákulisních zdrojů Robinson je hodně nejistý také osud připravované série Wonder Man. Komediální série zasazená do hollywoodského prostředí se začala natáčet v Los Angeles letos v dubnu. Čas od času produkci limitovali stávkující scenáristé, kteří protestovali v ulicích LA při natáčení exteriérových scén tak, aby výrobu narušili. Koncem května bylo natáčení pozastaveno zcela, s plánem pokračovat, až se podaří vyřešit jak stávku scenáristů, tak především navazující stávku herců. Ta mimochodem stále běží a už kvůli ní bylo v září ohlášeno, že se premiéra Wonder Mana odkládá na neurčito.

Robinson u svých zdrojů slyšela, že nemusí jít pouze o odklad, ale projekt může být kompletně zrušený. Moderátor Andy Greenwald přikyvoval, přičemž není tak docela jednoznačné, zda pouze reagoval na Joannu, anebo naznačoval, že slyšel od kolegů z branže to samé – Greenwald je hollywoodský scenárista a producent, který pracoval pro několik různých společností, včetně (dnes již zaniklé) Marvel Television a Disneyho. Informace není definitivně potvrzená. Z konverzace vyplývalo, že pokud ke zrušení Wonder Mana skutečně dojde, nemuselo by to souviset s nízkou kvalitou, jako tomu bylo u přetáčeného Daredevila, ale spíš prostě s ekonomickou realitou hollywoodské stávky: Poslední měsíce přinesly smutné příběhy celé řady nejrůznějších filmů a seriálů, jejichž produkci stávka prodražila natolik, že se v daných případech studia raději rozhodla projekty zrušit.

Jakmile se k situaci Wonder Mana vyjádří další zdroje nebo přímo Marvel, budeme vás informovat.

Seriál produkuje Destin Daniel Cretton, hlavním scenáristou je Andrew Guest, v hlavních rolích vystupují Yahya Abdul-Mateen II a Demetrius Grosse. V komiksech se Wonder Man objevuje od roku 1964. Občanským jménem je známý jako Simon Williams a začínal jako záporák, když se jej Baron Zemo rozhodl využít jako nástroj pro své plány. Změnil jej z obyčejného člověka na bytost vytvořenou z pevné ionické energie. To mu dalo nadlidskou sílu, výdrž a odolnost, schopnost metat výboje a později také létat. V boji je často schopný postavit se Thorovi, Hulkovi, Iron Manovi či Captain Marvel. Williams záhy odmítl svého zlého pána a rozhodl se přidat na stranu Avengers. Zajímavé je, že v civilním životě je (v některých příbězích) celebritou, protože pracuje jako kaskadér a herec. V komiksech je často spojovaný s Visionem, protože měli značně podobnou životní energii. Někdy postavy vystupovaly skoro jako bratři a v Simonovi se probudily city k Wandě Maximoff.

Titulní foto: Komiksová předloha

Zdroj: The Watch

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest