Daredevil: Born Again: Marvel zahodil natočené epizody a začíná nanovo

Daredevil: Born Again: Marvel zahodil natočené epizody a začíná nanovo | Fandíme filmu
Marvel
Slepý bojovník se zločinem v několika dílech vůbec neoblékal kostým a vedení se to nelíbilo. Projekt předělají noví autoři.

Renomovaný zpravodaj The Hollywood Reporter přinesl překvapivou zprávu, kterou záhy potvrdily i ostatní velké hollywoodské zpravodaje – Deadline a Variety. Marvel kompletně přepracuje chystanou sérii Daredevil: Born Again, ačkoliv už je řada epizod natočených.

V plánu byla celkem osmnáctidílná série, která se začala točit letos na jaře. Než byla v polovině června produkce pozastavena kvůli hollywoodským stávkám, podařilo se natočit necelou polovinu série. Zatímco výroba stála, mělo vedení Marvelu možnost si pořízený materiál projít a došlo k závěru, že Born Again jednoduše nefunguje.

Bylo rozhodnuto, že se udělá radikální řez. V září byli v tichosti propuštěni dosavadní hlavní scenáristé Chris Ord a Matt Corman, stejně jako režiséři, kteří byli najatí pro natočení zbývajících epizod. Ord s Cormanem připravovali procedurální právní drama s poměrně samostatnými epizodami, kde se v prvních třech dílů Matt Murdoch (Charlie Cox) vůbec neukázal v Daredevilově kostýmu. Chyběly intenzivní akční scény, na které fanoušci byli zvyklí z předešlého Daredevilova seriálu z Netflixu. Marvel dopředu tuhle vizi sice schválil, ale během letní revize dosud natočeného materiálu seznal, že prostě nefunguje.

Celá série má dostat nový směr. Některé scény, možná dokonce celé epizody, z dosud natočených budou ponechány, zbytek materiálu se kompletně přetočí. Hlavním úkolem nově hledaných scénáristů bude jednotlivé epizody víc propojit a vyprávět sevřenější příběh, nepředkládat divákům jednotlivé právní případy. Žádný z magazínů se ani slovem nezmiňuje o tom, co to znamená z finančního hlediska. Jestli Marvel do produkce nasype dodatečné miliony, sníží počet epizod nebo celá show dostane kvůli již spotřebovaným penězům daleko lacinější podobu. Nemáme žádné zprávy o tom, že by se mělo cokoliv měnit na dosavadním obsazení.

Série Daredevil: Born Again bude mít 18 epizod. Inspirací je stejnojmenná série od Franka Millera. V hlavních rolích se vracejí Charlie Cox jako Daredevil a Vincent D'Onofrio jako Kingpin. Vedle nich se opět ukáže Jon Bernthal jako Punisher. Nově byli obsazení Michael Gandolfini, Margarita Levieva, Nikki M. James, Michael Gaston a Sandrine Holt. Hlavními scenáristy jsou Matt Corman a Chris Ord, hlavním režisérem Michael Cuesta. Série nemá přímo navazovat na tři série seriálu Daredevil, které vznikly pro Netflix.

Titulní foto je ilustrační, starší série Daredevil

Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest