Smrtící pozvánka: Na Netflixu přistává vyšetřování vraždy na luxusní jachtě

Smrtící pozvánka: Na Netflixu přistává vyšetřování vraždy na luxusní jachtě | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Nová detektivka zdánlivě vykrádá všechno od Na nože až po Vraždu na jachtě.

Excentrická milionářka Olivia pozve skupinu starých známých a svou nevlastní sestru Agathu na luxusní jachtu. Tam se ukáže, že skutečnou záminkou tajuplné pozvánky byla oslava vraždy. Oliviiny vraždy. Nečekanou smrt vyšetří Agatha, milovnice kriminálních podcastů. Spolu se začínajícím policistou zjišťuje, zda byla smrt pouhou náhodou nebo složitě naplánovanou pomstou. Na lodi plné nóbl pasažérů je podezřelý úplně každý. Bývalý manžel Carlos, uvadající herec Cary, bývalá kamarádka Sonia, majordomka Doña Cristina, doktor Figue a dokonce i instruktor jógy Naram.

Jak sami můžete vidět, Smrtící pozvánka (Invitación a un Asesinato) je detektivka do morku kostí, kde na první pohled chybí cokoliv originálního. Jasná je inspirace královnou detektivek Christie, už jen proto, jak se jmenuje hlavní hrdinka. Pozvání milionářem k vyšetřování vlastní vraždy připomíná Na nože: Glass Onion, prostředí luxusní jachty tu nedávno bylo ve Vraždě na jachtě a milovníci podcastů aktuálně vyšetřují v seriálu Jen vraždy v budově.

Že nový mexický snímek na první pohled na všech frontách zdánlivě kopíruje svoje předchůdce, to ještě neznamená, že nepůjde o zábavný kousek. Podobnost navíc nemusí být nutně vinou filmařů, ale spíš prostý fakt, že se klasicky střižené detektivky zkrátka dost opakují. Je pravda, že předloha od Carmen Posadas přeci jen vyšla už v roce 2010, tedy ještě přede všemi zmiňovanými filmy a seriálem, které Smrtící pozvánka může připomínat.

Tak či tak recenze zatím nevyšly, takže se musíme přesvědčit sami, jestli bude tahle detektivka stát za dokoukání. Netflix novinku nabídne 6. října. V hlavních rolích vystupují Regina Blandón, Manolo Cardona a Pedro Damián. Režíruje José Manuel Cravioto, jenž má za sebou seriály Monarca či Diablero, případně film Pomsta je má. Přikládáme trailer v původním znění a v anglickém dabingu.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 3

Smrtící pozvánka: Na Netflixu přistává vyšetřování vraždy na luxusní jachtě | Fandíme filmu Smrtící pozvánka: Na Netflixu přistává vyšetřování vraždy na luxusní jachtě | Fandíme filmu Smrtící pozvánka: Na Netflixu přistává vyšetřování vraždy na luxusní jachtě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest