The End We Start From: Postapokalyptická potopa v prvním teaseru

The End We Start From: Postapokalyptická potopa v prvním teaseru | Fandíme filmu
Anton
Zarputilá matka bojuje za přežití svého miminka ve světě, kde všechno zaplavuje voda.

Na festivalu v Torontu se v těchto dnech dočkává premiérového uvedení minimalistická sci-fi The End We Star From, kde sledujeme mladou matku (Jodie Comer), která se snaží zachránit své miminko ve světě, jenž zaplavuje voda. Zveřejněný byl první teaser, co film vykresluje především jako nenápadný kus, postavený na práci s náladou. Ukázku si můžete přehrát níže.

Děj je zasazený do Británie blízké budoucnosti, kde Londýn poskytnou katastrofální záplavy. Novorodička se spolu se svým partnerem snaží dostat k jeho rodičům na venkov, kde se však situace také začíná rychle zhoršovat.

Podle pořadatelů torontského festivalu je snímek natočený tak, že samotná katastrofa nikdy není v centru pozornosti, vždycky zůstává někde za okrajem. Vyprávění se soustředí na postavy a je to výkon jednotlivých herců, co předává divákům neustálé napětí, ve kterém lidé v zaplavené zemi žijí. Máme čekat klaustrofobický příběh o vyčerpaných lidech, jejichž svět se neustále zmenšuje a zachovat se při boji o přežití vůči okolí správně, je stále těžší.

V dalších rolích vystupují Joel Fry, Mark Strong, Nina Sosanya, Gina McKee, Katherine Waterston a Benedict Cumberbatch. Režírovala Mahalia Belo (seriál Requiem) scénář napsala spolu s Alice Birch. Snímek vychází z románu Megan Hunter.

Podklady a foto: Anton, TIFF

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest