Svědectví: Našla se náhrada za Batmana

Svědectví: Našla se náhrada za Batmana | Fandíme filmu
Ben Affleck se chopil netopýří masky, a tak za něj musel režii postapokalyptického thrilleru Stephena Kinga převzít náhradník.

Studio Warner Bros. získalo nového kapitána pro filmovou adaptaci románu Stephena Kinga Svědectví (The Stand). Postu režiséra i scenáristy se ujme Scott Cooper (Dům v temnotách, Crazy Heart). Cooper vystřídal Bena Afflecka, který byl u projektu od roku 2011. Nyní ale Affleck intenzivně pracuje na dokončení adaptace krimi románu Live by Night od Dennise Lehaneho a ani v budoucnu nebude mít o práci nouzi.

Příběh Svědectví je vsazen do světa zasaženého biologickou katastrofou, virem, který zdecimoval většinu lidské populace na planetě. Hrstka přeživších, rozdělená do dvou skupin, se musí pokusit o vybudování nové společnosti. O tom, jestli bude dobrá, nebo zlá, rozhodne až bitva mezi oběma skupinami.

Warner Bros. do projektu přibrali i studio CBS Films, které se podílí na spolufinancování. Snímku se zatím neupsala žádná herecká tvář, veřme ale, že nový režisér rozvíří stojaté vody a aktéři se do projektu jen pohrnou. Rolí je v příběhu víc než dost.

Román Svědectví byl vydán poprvé v roce 1978 a je považován za jedno z nejlepších autorových děl. V roce 1994 vznikl dle stejného příběhu seriál, který u diváků získal příznivé ohlasy. Uspěje i filmová verze? Autorská práva brzy vyprší, snímku se tedy dočkáme jistě brzy.

Zdroje: Deadline, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest