Unbroken: Angelina Jolie režíruje scénář bratrů Coenů

Unbroken: Angelina Jolie režíruje scénář bratrů Coenů | Fandíme filmu
Podaří se Angelině napodruhé uspět v pozici režisérky?

Se svým prvním režijním počinem s názvem V zemi krve a medu Angelina Jolie díru do světa neudělala. Snímek z roku 2011 byl diváky i kritiky přijat poněkud rozpačitě a je popisován jako technicky zvládnutý, ale dosti odtažitý a chladný pohled na válku v Jugoslávii. Angelina se ale nenechala odradit a nyní to na režisérské stoličce zkusí znovu. A znovu půjde o látku s válečnou tématikou. 

Tentokrát se skrze adaptací knižního bestselleru pod názvem Unbroken podívá do 2. světové války. Román Laury Hillenbrandové je biografií válečného hrdiny Louise Zamperiniho. Tento bývalý olympijský běžec přežil v roce 1943 spolu s dalšími dvěma členy posádky pád bojového letounu do Tichého oceánu. Tři přeživší poté strávili 47 dní plavbou v nafukovacím záchranném člunu, následně byli zajati japonským námořnictvem a dalšího dva a půl roku strávili v zajateckém táboře, kde museli čelit sadistickým dozorcům.

První nástřely scénáře měli na svědomí Richard LaGravenese (P.S. Miluji tě) a William Nicholson (Gladiátor), ale k závěrečnému přepsání nebyl přizván nikdo jiný než bratři Coenovi. Těžko říct, jak rozsáhlé práce na scénáři Coenovi budou mít na svědomí, ale už jejich samotná účast je velkým příslibem. Do role Zamperiniho byl obsazen Jack O'Connell (Jezero smrti) a sekundovat mu budou Domhnall Gleeson (Harry Potter a relikvie smrti) a Finn Wittrock (All My Children). Natáčení začne letos v říjnu v Austrálii, datum americké premiéry filmu bylo stanoveno na 25. 12. 2014, u nás film uvidíme 22.1. 2015!

Zdroje: THR, Variety, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest