12 Years Slave: Další Django se ukazuje v traileru

12 Years Slave: Další Django se ukazuje v traileru | Fandíme filmu
Režisér Steve McQueen představuje své otrokářské drama, narvané talentovanými herci jako jsou Michael Fassbender, Brad Pitt či Benedict Cumberbatch.

Snímek Stud režiséra Stevea McQueena obdržel v naší redakční anketě o nejlepší film uplynulého roku úctyhodnou devátou příčku. Přední britský filmař, jenž debutoval s nepříjemným snímkem Hlad, natočil další film pojmenovaný 12 Years a Slave, který si pravděpodobně svou světovou premiéru odbude na filmovém festivalu v Benátkách.

Píše se rok 1841, Solomon Northrup (zahraný víceméně neznámým Chiwetelem Ejioforem) žije v New Yorku jako svobodný občan černé pleti, má rodinu, slušné živobytí, ale jednoho dne je unesen a odvezen do jižanské Louisiany, kde stráví nadcházejících 12 let jako otrok.

Nejlákavější je na filmu jeho obsazení, kde by i nejmladší člen (v tomto případě Quvenzhané WallisDivoká stvoření jižních krajin) hravě obstál v hlavní roli v jakémkoliv jiném filmu. Vedle již zmíněných Wallis s Ejioforem se tak můžeme těšit i na Brada Pitta či Michaela Fassbendera, který hrál zatím v každém režisérově snímku a zde ztvární despotického otrokáře. Ve vedlejších rolích se také objeví Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti nebo třeba Paul Dano.

První trailer naznačuje, že by se mohlo jednat o divácky nejvstřícnější film z dosavadní režisérovy filmografie, navíc by po úspěchu Nespoutaného Djanga mohlo téma oslovit širší veřejnost. Zároveň z látky  srší vážnost a tíživost oscarových dramat, což je pro režisérovu budoucnost skvělé zjištění, avšak na druhou stranu doufám, že McQueen nesleví ze své nekompromisní režie s důrazem na hrdinovu psychiku a nenastolý místo toho chladný akademický tón. Pusťte si trailer.

12 Years Slave: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest