V zajetí démonů: Chystá se čtvrtý díl

V zajetí démonů: Chystá se čtvrtý díl | Fandíme filmu
New Line Cinema
Jakému případu démonologů Warrenových by se hororová série mohla věnovat tentokrát?

Univerzum V zajetí démonů je extrémně úspěšnou hororovou ságou. Všechny jeho filmy už dokázaly dohromady utržit přes 2 miliardy dolarů, zhruba dvanáctkrát tolik, než bylo vynaloženo na natáčení. To je naprosto úžasná investice a není vůbec divu, že se aktuálně natáčí snímek Sestra 2, tedy pokračování vůbec nejúspěšnějšího filmu celé série.

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz loni naopak patřilo mezi ty nejméně výdělečné snímky v rámci ságy. Nicméně je faktem, že film měl premiéru během pandemie a souběžně byl uvedený v kinech i na domácím videu. I tak při čtyřicetimilionovém rozpočtu nakonec v kinech utržil snímek 206 milionů. Což je pořád slušné Démonologové Warrenovi jsou navíc stěžejními postavami celé ságy. Spolu s nimi ve snímku V zajetím démonů v roce 2013 celá značka odstartovala. Žádná postava se v sérii neobjevila tolikrát jako oni, pokud nebudeme počítat démonickou panenku Annabelle. A hlavní série krom pokračování dává vzniknout také stále dalším a dalším spin-offům, takže natáčení zkrátka a dobře má své opodstatnění.

Chystá se tedy V zajetí démonů 4, k němuž píše scénář David Leslie Johnson-McGoldrick. Ten napsal už V zajetí démonů 2 a 3, vedle toho také dva díly hororové série Sirotek, řadu dílů seriálu Živí mrtví, případně dva díly Aquamana. Původní režisér série James Wan se vrací jako producent a ačkoliv zatím nepodepsali smlouvy, počítá se s návratem Patricka Wilsona a Very Farmigy v hlavních rolích.

V tuhle chvíli nevíme, o čem by snímek měl pojednávat, ale ty předchozí tři se inspirovaly skutečnými případy manželů Warrenových, manželské dvojice, která sama sebe prohlašovala za odborníky na nadpřirozeno. Dosavadní série filmů zpracovávala plus minus chronologicky jejich největší případy. První V zajetí démonů pojednalo případ posedlé panenky Annabelle a rodiny Perronových. V zajetí démonů 2 ukázalo divákům případy z Amityville a z Enfieldu. A V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz volně zpracovalo případ Arneho Johnsona.

Kdyby se dál filmy chronologicky přidržovaly těch největší případů manželů Warrenových, nejspíš by byl na řadě případ rodiny Snedekerových z roku 1986. Ti se přestěhovali do nového domu v Connecticutu, aby byli nablízku nemocnici, kde se syn léčil z rakoviny. Tehdy ještě nevěděli, že dům byl původně pohřební ústav, kde panovalo podezření, že došlo k nekrofilnímu pohlavnímu styku s nebožtíky.

Děti začaly v domě vídat podivné věci, které je děsily a rodiče jim zpočátku nevěřili. Chlapci byli ve svém pokoji (kde se v minulosti vystavovali rakve) tak vyděšení, že raději spali na zemi v obýváku. Když v jedné z ložnic přespávala neteř, začaly se nad ní vznášet její peřiny. Warrenovi do domu přišli s místním knězem, jeho požehnání však dění v domě neuklidnilo. Warrenovi si u biskupa vyžádali dva seniorní kněze. Ti v domě sloužili mši, avšak během obřadu začalo Eda chytat jeho nemocné srdce. Oba dva kněží poslali na biskupství žádost o zkušeného exorcistu. Ten konečně zlé síly úspěšně vymýtil, nicméně přitom na dům spadl kus vedle stojícího stromu a rodina se nakonec odstěhovala. Na motivy událostí vznikl v roce 2009 film Hrůza v Connecticutu, který nebyl nijak spojený s pozdějším „Conjurin univerzem“.

Zároveň se samozřejmě mohou filmaři inspirovat libovolným jiným případem Warrenových, popřípadě se skutečným událostem poprvé zcela vyhnout.

Titulní foto je ilustrační, první V zajetí démonů

Zdroje: The Hollywood Reporter, NBC Connecticut

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest