Smrtonosná zbraň 5: Scénář už se píše

Smrtonosná zbraň 5: Scénář už se píše | Fandíme filmu
Warner Bros.
Mel Gibson prozradil, jak to vypadá s přípravami pokračování oblíbené série.

Navazovat na staré úspěšné značky je v kurzu. Dokladem je toho Top Gun: Maverick, který si momentálně vede naprosto famózně v kinech. Jedním z dalších návratů má být Smrtonosná zbraň. Ta měla v 80. a 90. letech čtyři díly, ale po čtyřce z roku 1998 se na dlouho odmlčela. V posledních letech už to vypadalo, že se pětka konečně začne točit, ale pak zemřel režisér Richard Donner. Představitel Riggse Mel Gibson se nicméně zavázal, že snímek dokončí sám. Jak přípravy pokračují?

Gibson během veřejného vystoupení potvrdil, že na projektu se stále pracuje. Základem pro natáčení bude scénář, na němž se před svou smrtí podílel i Donner. Gibson je prý v pravidelném kontaktu s Dannym Gloverem, svým hereckým parťákem a představitelem Murtaugha, a společně scénář dál upravují. Krom klasické akční zábavy by měl snímek řešit také několik závažných témat.

O čem snímek bude vyprávět, zatím nevíme. Ještě když Donner žil, měla se dvojice starých parťáků vypravit na společnou dovolenou v karavanu. Přijeli by do jednoho maloměsta, kde Murtaugh zapomene zatáhnout ruční brzdu, ujetý karavan způsobí mumraj, ale právě díky tomu hrdinové úplnou náhodou narazí na kriminální aktivitu, se kterou se následně rozhodnou vypořádat. V tuhle chvíli není zřejmé, kolik z téhle zápletky v aktuálním scénáři zůstalo.

Jeden čas se mluvilo o tom, že snímek bude uvedený rovnou na HBO Max, nicméně nové vedení studia Warner Bros. je u úspěšných značek nakloněné spíš uvádění filmů do kin, tak uvidíme, jak to nakonec s pátou Smrtonosnou zbraní dopadne.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: We Got This Covered

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest