Fruitvale Station: Jak vypadá vítěz letošníšho Sundance

Fruitvale Station: Jak vypadá vítěz letošníšho Sundance | Fandíme filmu
Nenápadné drama, natočené podle skutečné události, se představuje v působivém traileru.

Fruitvale Station je režisérkým debutem Ryana Cooglera, natočený podle skutečné události, který se snaží přiblížit život Oscara Granta, který byl nesmyslně napaden policií při novoročních oslavách roku 2009 během zásahu místní policie.

Oscar vyráží vlakem se svými kamarády, aby společně oslavili příchod Nového roku. Po chvilce v přeplněném vlaku začíná potyčka mezi cestujícími, která v přestupní stanici Fruitvale přitáhne i pozornost hlídkujících strážníků, Ti okamžitě rozhádané cestující, mezi kterými je i Oscar, vykáží na nástupiště. Následuje přemrštěný zásah, aniž by kdokoliv chápal, proč k němu vlastně došlo.

Zásah spustil neuvěřitelnou vlnu kritiky vůči policii a stejně tak ukazuje stále aktuální sociální problémy v Oaklandu (Kalifornie – v těsném sousedství San Francisca). Zpracování událostí působí v traileru velice bezprostředně a film zaslouží pozornost také kvůli tomu, že vyhrál hlavní cenu na filmovém festivalu Sundance 2013 v kategorii nejlepší drama. Pusťte si trailer, a pokud vás film zaujme, zkuste si o něm prozatím nedohledávat nic bližšího. Vzhledem k inspiraci skutečnými událostmi byste velice rychle narazili na spoilery. Mezinárodně by měl být film uveden v závěru letošního roku.

Fruitvale Station: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest