Behind the Candelabra: Jak se točí Soderberghova derniéra

Behind the Candelabra: Jak se točí Soderberghova derniéra | Fandíme filmu
Steven Soderbergh chystá na festival v Cannes svůj úplně poslední film a my pro vás máme krátký pohled do zákulisí natáčení.

Už jenom několik dní nás dělí od premiéry životopisného dramatu o americkém pianistovi známém pod uměleckým jménem Liberace. Slavný umělec a showman byl znám jak svým talentem, tak i rozmařilým a opulentním stylem života. Dílo z produkční líhně kabelové stanice HBO spatří světlo světa 26. května. Snímek s názvem Behind the Candelabra, vznikal pod režijní taktovkou Stevena Soderbergha, kterému se do hlavních rolí podařilo získat dva herce nejtěžší váhové kategorie – Michaela Douglase a Matta Damona. O stěžejních informacích týkajících se celého projektu jsme referovali loni na podzim.

S největší pravděpodobností poslední počin Stevena Soderbergha, před jeho odchodem do filmového důchodu, se pyšní jedním primátem. Jedná se o první film z dílny HBO, který bude soutěžit na filmovém festivalu v Cannes, který začíná v polovině května. Ještě před svou americkou premiérou koncem tohoto měsíce, tak film prověří silná evropská i zámořská konkurence.

My si zatím můžete zkrátit čekání 12 minutovým ohlednutím, které shrnuje zajímavosti z natáčení. Ústřední motivem celého videa je osoba samotného Liberaceho (Michael Douglas). Muže dvou tváří, jeho stylu života, posedlosti přepychem a luxusem a dlouholetého romantického vztahu s jeho tajným milencem Scottem Thorsenem (Matt Damon), který je i autorem biografie Behind the Candelabra: My Life With Liberace na jejíž motivy vzniká tento film. Na první pohled je patrné, že si tvůrci dali záležet, aby celý film působil, co možná nejautentičtěji. Ať se to týká kostýmů, které skutečně nosil velký umělec nebo vybavení a interiéru domu, ve kterém se natáčelo. Soderbergh se rozhodně hodlá rozloučit ve velkém stylu.

Behind the Candelabra - Behind the Scenes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest