The Purge: Násilí, krádeže, vraždy - vše dovoleno

The Purge: Násilí, krádeže, vraždy - vše dovoleno | Fandíme filmu
Co kdybyste jeden den v roce mohli beztrestně dělat úplně cokoliv se vám zamane? Co kdyby to mohli dělat všichni? Pusťte si trailer na provokativní thriller.

Chtěli byste žít ve společnosti, kterou netrápí nezaměstnanost či sociální problémy a kde je úroveň kriminality zanedbatelná ? Zní to jako utopie ? V nepříliš vzdálené budoucnosti to funguje. Všechno má ovšem svou cenu. Jednou za rok, po dobu dvanácti hodin, vám systém dovoluje spáchat jakýkoliv zločin a to bez postihu ze strany zákona. Policie vám nepomůže, nemocnice nefungují. Co se stane v osudových dvanácti hodinách, tam i zůstane. To je hlavní myšlenka thrilleru s názvem The Purge.

Zatímco venku propuká bezbřehé a nikým nekontrolované kolo násilí a chaosu, jedna čtyřčlenná  rodina se jako každý rok ukrývá ve svém domě a doufá, že přežije nebezpečnou noc bez úhony. Všechno se ovšem změní v okamžiku, kdy se do jejich domu dostane neznámý cizinec. Jaká je jeho totožnost, ohrožuje jeho přítomnost bezpečí ostatních a jak se k nastalé situaci postaví jednotliví členové rodiny ? Je cena, kterou musí společnost i jednotlivec za svůj vysněný ráj zaplatit, příliš vysoká ?

Před pár dny byl vypuštěn elektrizující trailer, který je doslova nabitý hutnou atmosférou strachu. Námět rezonující otázky základní lidské přirozenosti - touhy přežít - vždycky skýtá zajímavá morální dilemata. V tomto konkrétním případě je ještě všechno umocněno faktem, že institut osobní zodpovědnosti neexistuje. Můžeme jenom doufat, že film bude stejně kvalitní jako trailer.

Režisérem i scénáristou v jedné osobě je nepříliš známý James DeMonaco (Staten Island, Vyjednavač), pro kterého to bude již třetí spolupráce s Ethanem Hawkem (Training Day, Gattaca, Sinister), který se ujme hlavní role. Jeho manželku na plátně ztvární Lena Headey (300: Bitva u Thermopyl, Dredd a seriálový hit stanice HBO - Hra o Trůny). Film startuje v zámoří již na přelomu dubna a května. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

The Purge: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest