What Maisie Knew: Trocha roztomilosti nezaškodí

What Maisie Knew: Trocha roztomilosti nezaškodí | Fandíme filmu
Představujeme rodinné drama, v jehož středu stojí vnímavá malá holčička. Pusťte si hořkosladký trailer s Julianne Moore či Alexanderem Skarsgårdem.

Snímek What Maisie Knew je inspirován stejnojmennou knižní novelou Henryho Jamese z konce 19. století. Jedná se o příběh malé Maisie, která je chycena uprostřed dysfunkčního manželství spějícího ke krachu. Soudce při rozvodovém řízení rozhodne o tzv. střídavé péči a šestiletá Maisie je nucena strávit polovinu svého času s matkou a druhou s otcem. Vzájemná nevraživost rodičů se začne projevovat v jejich vztahu k Maisie, která je tak v útlém věku konfrontována s rozhádaným, podlým a pro ni nelogickým světem dospělých. Po rozvodu si oba její rodiče rychle najdou nové partnery a Maisie je vystavena jejich nezájmu a přezíravosti. S postupem času nalezne oporu a pocit bezpečí u nových partnerů svých rodičů. Navzájem si vybudují láskyplný vztah plný respektu a pochopení, tedy něco, co ji nejsou její rodiče schopni poskytnout.

Režie byla svěřena nepříliš známé dvojici Scott McGehee a David Siegel, široké veřejnosti  známé snad jedině dramatem Tajná přání. V hlavní roli budeme moci vidět mladičkou Onatu Aprile, pro kterou je tento film první vážnou rolí. Sázkou na jistotu je pak obsazení Julianne Moore, která si zahraje rockovou hvězdu (soudě podle traileru nám Julianne i zazpívá) a biologickou matku Maise. Jejího otce ztvární britský herec Steve Coogan, známý pro své role ve filmech Tropic Thunder, Noc v Muzeu nebo Percy Jackson: Zloděj blesku. Hlavní trio pak doplní Alexander Skarsgård, který tak dostane šanci ukázat, že umí víc, než nám jenom pít krev v seriálu True Blood.

Film se poprvé představil světu v září na festivalu v Torontu. Datum premiéry nebylo ve většině světa, včetně České republiky, ještě stanoveno. A při znalosti toho, jak funguje česká distribuce, především v případech menších filmů (rozpočet je 6 milionů dolarů), je celkem bezpečné říci, že na uvedení u nás si budeme muset ještě několik měsíců počkat.

Působivý trailer se celkem podle očekávání nese na silné emocionální vlně a útočí na divákovi city. Vypadá to, že všechny vypjaté okamžiky budeme moci sledovat dětskýma očima, což může přidat celému filmu a ryze dospělému tématu na atraktivitě. Můžeme tak doufat, že nám nepříliš zkušené režisérské duo nabídne svěží a neotřepané zpracování tématu, které je v dnešní době aktuálnější, než kdykoliv předtím.

What Maise Knew: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest