Paul Walker a David Belle v remaku Okrsku 13

Paul Walker a David Belle v remaku Okrsku 13 | Fandíme filmu
Po Taxi Luc Besson nechá zremakovat na americké půdě další svou francouzskou akci.

Okrsek 13 z roku 2004 z dílny Luca Bessona patří k tomu lepšímu, co můžeme v jeho scénáristicko-producentském portfoliu najít. Film není příběhově zrovna propracovaný, na což jsme si za těch několik posledních let u Bessona scenáristy už zvykli, ale jako akční oddychová zábava to funguje dokonale. Mohou za to především nevídané akrobatické kousky parkouristy Davida Bellea, který tuto disciplínu definoval, a bojové scény Cyrila Raffaelliho (Smrtonosná past 4), původem kaskadéra a choreografa. Po Bessonově Taxi se jedná o další francouzský snímek, jenž projde americkou předělávkou.

Podaří se ale Brick Mansions, jak je remake nazýván, na americké půdě obstát lépe, než zmršené předělávce Taxíku? Naději, že by to tentokrát nemuselo dopadnout až tak zle, vzbuzují už první dvě jména v obsazení. Tím prvním, kdo bude v americkém prostředí zdolávat vertikální i horizontální překážky se opět stane David Belle (osobně jsem z jeho potvrzené účasti velmi nadšený) a Besson by bez něj na remake nepřistoupil. Belle se tak znovu postará o parkourové dech beroucí vystoupení a jeho parťáka si zahraje Paul Walker, který si po Rychle a zběsile 6, Hours, Vehicle 19 a novém Hitmanovi může připsat další herecký zářez. Že by se mu konečně podařilo vystřelit ke hvězdám?

V americké verzi bude Paříž vyměněna zřejmě za větrné město Chicago, v němž je kvůli rostoucí kriminalitě vládou povoleno zbudování několika izolačních zdí. Jedním takovým místem je i ghetto na předměstí, kde se do rukou zločineckého gangu pod vedením jistého Tremainea dostane odjištěná bomba, která by smetla všechno uvnitř barikády. Na její zneškodnění je povolaný zdatný policista Damien (Walker), který v neznámém prostředí musí najít průvodce, který se tu vyzná. Nachází ho ve hbitém Linovi (Belle), jehož sestra se stala Tremainovým rukojmím. Společně se tak vydávají za svým cílem.

Režie se ujme Bessonova chráněnkyně Camille Delamarre, jenž má za sebou převážně profesi střihače (jako second unit director pracovala na seriálu Kurýr) a film natočí podle scénáře Luca Bessona a Roberta Marka Kamena (96 Hodin, Kurýr atd.). Premiéra zatím není stanovena, ale počítá se s ní někdy během příštího roku. Pokud si chcete udělat jasnější představu o filmu, tak si přehrajte trailer na první díl. Mimochodem v roce 2009 vzniklo pokračování Okrsku 13 s podtitulem Ultimátum.    

Okrsek 13: Trailer na původní film

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest