Journey to the West: Novinka Stephena Chowa

Journey to the West: Novinka Stephena Chowa | Fandíme filmu
Tvůrce Kung-fu mely a Shaolin fotbalu přináší další komedii. Podívejte se na trailer.

Stephen Chow je osobnost, která pár let zpátky oslovila i lidi, kteří jinak asijským akčním či komediálním snímkům příliš neholdují. Režisérův boom přišel v roce 2001 s bláznivou podívanou Shaolin fotbal a zopakovat se ho povedlo o tři roky později s Kung-fu melou. Později už ale natočil jen o poznání klidnější rodinnou komedii Fantastický mazel a i od té už uplynulo téměř pět let. Čekání fanoušků ale pomalu končí.

Chow totiž dotočil remake svého méně známého počinu z devadesátých let Chinese Odyssey. Ve dvojdílném akčním filmu se objevil v hlavní roli a první část sám natočil. Příběh vypráví známou čínskou legendu o Opičím králi a jeho přátelích, kterou v šestnáctém století sepsal v rozsáhlé sáze Wu Čcheng-en. Spíše než Chowovu verzi si možná pamatujete televizní seriál z osmdesátých let, který jeden čas vysílala Česká televize, případně snímek z produkce Hallmarku z roku 2001. Postava opičáka se navíc pár let zpátky objevila v Minkoffově Zakázaném království, kde si ho s chutí zahrál Jet Li.

Jestli se bude děj nového filmu s názvem Journey to the West držet linky putování s mnichem Tripitakou a dalšími přáteli a démony, zatím trailer jen napověděl, ale vypadá to, že spíše ne. Jinak jsem ale z krátké ukázky pořádně zklamaný. Chowův přepálený humor mi obyčejně sice nějak extra nesedí ani jindy, ale tentokrát jsem zůstal téměř znechucený. Prapodivné gagy zatím napovídají očividné cílení na diváky čekající další prvoplánovou řachandu.

Journey to the West - trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest