X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty

X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Co všechno nás ve filmu čeká? Kteří herci z původní trilogie by se mohli v novém filmu objevit? AKTUALIZOVÁNO: Známe režiséra!

AKTUALIZACE: Je to potvrzené, X-Men: Days of Future Past natočí Bryan Singer! Nešťastný odchod Matthew Vaughna asi nemohl dopadnout lépe.

Následující článek obsahuje letmé spoilery ke snímku X-Men: Poslední vzdor (X-Men 3).

Před několika dny nás zastihla neblahá zpráva, že Matthew Vaughn vycouval z X-Men: Days of Future Past. Stále není známo, co jej k rozhodnutí vedlo, nicméně tipoval bych to na chuť být maximálně tvůrčí, protože se zatím zdá, že Vaughn se X-Menů vzdal ve prospěch snímku Secret Service, se kterým vás v nejbližší době blíže obeznámíme. Spekuluje se o tom, že by Vaughna mohl vystřídal producent Bryan Singer, který sice natočil parádní X-Men a X-Men 2, nicméně také je pravdou, že to bylo před deseti lety. Od té doby měly všechny Singerovy filmy přijetí rozporuplné, jeho Jack the Giant Slayer (původně Jack the Giant Killer) se z nejasných důvodů neustále odkládá a Vaughnova První třída byla uvedena s obrovským nadšením. Takže i kdyby se „filmový otec“ X-Menů ke svým dětem vrátil, jeho pozice nebude snadná. Teď se navíc Mark Millar, úspěšný komiksový autor a nový koordinátor komiksových filmů studia Fox, nechal slyšet, že X-Men: Days of Future Past bude drahý film, nicméně „Vaughn to zvládne, vždyť Kick-Ass natočil za 28 milionů dolarů“. A Singer naopak začíná být skoro proslulý svou rozpočtovou nekázní. Ale nepředbíhejme.

Co že by na nových X-Menech mělo být tak drahého? Millar nový díl série popsal jako „mix X-Menů s Terminátorem“ ve kterém dostaneme „roboty, cestování v čase a superhrdiny – všechno v jednom filmu“. Podle toho, co víme už delší dobu, a co teď Millar znovu potvrdil, se bude snímek inspirovat stejnojmenným komiksem, ve kterém si v alternativní budoucnosti podmanili zemi Sentinelové, kteří mutanty drží v internačních táborech. Sentinelové jsou obrovské stroje, vysoké jak tříposchoďová budova, dokážou létat a střílet z paží energetické výboje, přičemž jejich primárním cílem je vyhledávání, zadržování a případná likvidace mutantů.

Co se cestování v čase týče, tak už delší dobu se hovoří o tom, že bychom se díky němu znovu mohli setkat s herci z původní trilogie. Už před nějakým časem svou účast krypticky naznačil Patrick Stewart (Profesor X), který teď fanoušky poškádlil ještě jednou, když na Comic Convention v Montrealu s potměšilým úsměvem na tváři uvedl, že "všechno je možné", načež začal vyjmenovávat jména svých hereckých kolegů, kteří by se také mohli vrátit. Uvedl Halle Berry, Famke Janssen, Rebeccu Stamos (nyní Rebecca Romijn) a Annu Paquin, načež se nadechl a spustil: „Ano, zopakuji si....“, ale než větu stačil doříct, skočil mu do řeči jeho syn Daniel a začal vyjmenovávat další herce – konkrétně zmínil Hugh Jackmana a Iana McKellena. Výčtům někdejších kolegů bych žádnou větší váhu nepřikládal, jejich návrat berte čistě jako jednu z možností, nicméně ze Stewartových neustálých narážek se dá usuzovat, že on se s největší pravděpodobností ve filmu opravdu objeví. Teď je jen otázkou, zda půjde o nějakou větší roli, nebo pouze o cameo.

Co se ostatních herců týče, tak v podobných hádankách najednou začala hovořit také Famke Janssen (Jean-Grey / Phoenix). Ta v rozhovoru řekla, že není v pozici, kdy by si mohla dovolit říct cokoliv konkrétního. Nicméně máme „zůstat na příjmu“. Janssen zároveň uvedla, že Jean-Grey si vždycky najde způsob, jak se reinkarnovat, což je dobrá připomínka, vzhledem k tomu, že řada X-Menů z „přítomnosti v X-Menech 3 zemřela, či byla jinak vyřazena ze hry. Uvidíme, jakým způsobem autoři s dosavadními událostmi naloží. Závěrem doplníme už jen tolik, že zájem o návrat do série projevili i Daniel Cudmore (Colossus) a Shawn Ashmore (Iceman), nicméně ani z nich žádné bližší podrobnosti neznají, pouze by je bavilo, si svou starou roli opět zahrát.

Budeme s napětím sledovat, jak to s návratem původního týmu nakonec dopadne, a který režisér se látky chopí. O veškerém vývoji vás budeme informovat. V galerii najdete několik ilustračních obrázků, abyste si udělali představu, jaká obrovská hovada Sentinelové jsou.

Zdroje: Deadline, ComicBookTherapy, We Got This Covered, IGN, Digital Spy, MTV, Newsrama, Wallscorner, Meh

Galerie: 4

X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty | Fandíme filmu X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty | Fandíme filmu X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty | Fandíme filmu X-Men: Days of Future Past jako Terminátor s mutanty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest