Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele

Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Co znamená oznámení Bladea pro hrdiny z Netflixu, jako jsou Daredevil či Punisher?

Asi největším překvapením prezentace Marvelu na letošním Comic-Conu bylo, když studio oznámilo Bladea. Už se zdálo, že je po všem, že studio odhalilo úplně všechno. Všichni představení herci večera byli sezvaní na pódium, dostali čepice s logem Black Widow a loučili se. Když tu náhle Kevin Feige řekl, že skoro o všem se na internetu šuškalo, ale on nám chtěl odhalit jednu novinku, o které nikdy z nás nikdy neslyšel. V tom vešel na pódium Mahershala Ali a nasadil si čepici s logem Bladea. Na plátnech se objevilo jeho logo a šéf Marvelu Kevin Feige potvrdil, že nový Blade se opravdu chystá. Pak teprve nastal definitivní konec.

Z kratičkého oznámení nebylo zřejmé, zda Blade bude zpracovaný jako celovečerní film, nebo jako jedna z minisérií. A zatím se mi nepodařilo dohledat, že by Kevin Feige třeba i po skončení panelu výslovně řekl, že se jedná o celovečerní film. Přesto většina zahraničních médií o novém Bladeovi jako o filmu mluví. Očekávejte tedy film, ale berte to s jistou rezervou. Na otázku, co by Kevin Feige vzkázal Wesleymu Snipesovi (který o návrat do role usiloval od té doby, co se vrátil z vězení), šéf Marvelu řekl, že bez něj by hraná podoba Bladea nikdy nebyla, ale dál to nerozváděl. V jiném rozhovoru Feige prozradil, že po tom, co Mahershala vyhrál Oscara za Zelenou knihu, zavolal do Marvelu a chtěl se sejít. A schůzka s Mahershalou se neodmítá. Už od začátku měl herec jasnou představu o tom, že chce hrát Bladea, tak se obě strany rychle dohodly. V jednom z rozhovorů po panelu Kevin Feige také doplnil, že studio mělo pocit, že po tom, co byl do světam Marvelu uvedený Doctor Strange, už se s kolegy tolik nebáli představit divákům další nadpřirozené elementy (jako jsou třeba upíři).

Je otázkou, zda Aliho obsazení do role něco znamená pro Marvel seriály od Netflixu. Mahershala si totiž v první řadě Lukea Cage zahrál postavu Cottonmoutha. Teď hraje jinou Marvel postavu. V minulosti se uvádělo, že Netflix seriály jsou součástí sdíleného Marvel Universe. Občas dokonce na filmy odkazovaly. Pojítka ale během času byla slabší a slabší a filmy na Netflix seriály neodkazovaly nikdy. Je snad obsazení Aliho do nové role definitivním potvrzením, že Marvel Studios hážou Netflix seriály přes palubu, a že dříve či později se jednotliví hrdinové jako Daredevil či Punisher dočkají dalšího remaku, tentokrát už pod dohledem Kevina Feigeho a jako skutečně pevná součást filmového světa Marvelu? Na to odpoví až čas.

Blade je v komiksech poloviční upír, který se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali.

Galerie: 5

Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu Blade: Marvel nečekaně oznámil návrat lovce upírů. Známe představitele | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest