Lidská stonožka 3: Bude se opět sešívat

Lidská stonožka 3: Bude se opět sešívat | Fandíme filmu
Říká se "proti gustu žádný dišputát", ale co je moc, to je moc. Právě Lidská stonožka patří mezi snímky, které balancují na tenké hraně nechutnosti.

Kontroverzní. To je slovo, které napadne valnou většinu filmových fandů, když přijde na přetřes nizozemská hororová série The Human Centipede. V Česku se setkáváme s názvem Lidská stonožka a v současnosti je v plánu třetí (a údajně poslední) díl. Je docela možné, že vám tento titul nic neříká. Není se čemu divit! Jedná se totiž o podívanou pouze a jen pro otrlé diváky.

Děj je vcelku prostinký, což se dalo koneckonců čekat. První díl s podtitulem First Sequence se odehrává v Německu. Postarší a naprosto šílený chirurg Josef Heiter (Dieter Laser), jehož odbornou specializací bylo v minulosti oddělování siamských dvojčat, unese dvě americké turistky a jednoho Japonce, přičemž má v plánu chirurgicky je spojit dohromady v "lidskou stonožku" přišitím úst k análním otvorům. Sequel s podtitulem Full Sequence je zasazen do Londýna. Hlavním protagonistou je obézní a psychicky narušený muž (Laurence R. Harvey), jenž je fascinován právě prvním dílem této šílené série. Postupně unese dvanáct lidí a vytvoří z nich lidskou stonožku dle svého gusta. O druhém díle sám režisér prohlásil, že jednička vedle něj vypadá jako pohádkové příběhy typu My Little Pony.

Celou sérii napsal i natočil holandský režisér Tom Six, který měl před "stonožkovou sérií" na svém kontě pouze několik bezvýznamných snímků. Inspiraci čerpal z běžného života, jelikož téma ho napadlo při sledování televizních zpráv, přesněji při reportáži o jistém pedofilovi. Six si pomyslel, že by si za své ohavné činy zasloužil přišít ústa k análnímu otvoru nějakého tlustého řidiče kamionu. Později si uvědomil, že by to mohl být dobrý námět na horor. Současně se do snímku promítnula tématika hrůzných lékařských experimentů prováděných v nacistickém koncentračním táboře Osvětim. Zajímavostí je i fakt, že první díl by údajně měl být z lékařského hlediska vcelku přesný - Six ho konzultoval s otcem své přítelkyně, dlouholetým chirurgem, který přes prvotní odpor nakonec poskytl tvůrcům své odborné rady.

Kontroverzní sérii neustále provází odpor publika a všeobecně negativní hodnocení, avšak první díl byl dokonce oceněn na několika menších festivalech. Nyní se dočkáme dalšího pokračování s podtitulem Final Sequence, na které znovu z pozice režiséra dohlédne Six. Scénář by měl být dle dostupných informací již hotov a natáčení by mělo odstartovat začátkem příštího roku v USA. V hlavní roli se opět představí Laurence R. Harvey a malou roličku by si měl střihnout i sám tvůrce krvavé ságy. Kvůli tvůrčím neshodám se již neobjeví představitel zvráceného chirurga z prvního dílu. Na veřejnost nedávno pronikly informace, že spor Lasera s tvůrci by mohl skončit až u soudu.

Režisér by třetí díl rád pojal ještě brutálnějším způsobem, než tomu bylo v předchozích dvou případech. Na sociální síti Twitter se vytasil s přáním udělat lidskou stonožku tentokrát z pěti set obětí. Neváhal také poznamenat, že dvojka bude vedle závěrečného dílu vypadat jako roztomilá disneyovka. Final Sequence by měl být hotov ke konci příštího roku. Je velmi pravděpodobné, že zamíří přímo na DVD.

Viděl někdo z vás předchozí díly Lidské stonožky? A co říkáte na naprosto zvrácené choutky režiséra Toma Sixe?

Zdroje: Guardian, IndieWire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest