The Prototype: Sci-fi o robotech ve stylu District 9

The Prototype: Sci-fi o robotech ve stylu District 9 | Fandíme filmu
Pusťte si trailer k chystané nízkorozpočtové sci-fi.

Produkční společnost Bandito Brothers, zodpovědná za akční počin Act of Valor, plánuje na příští rok do kina uvést nízkorozpočtovou sci-fi podívanou (snímek stál „méně než 40 milionů dolarů“, což není zrovna přesná částka, nicméně trailer působí hodně levně), inspirovanou stylem, jakým se vydal vydařený District 9. Titul s názvem The Prototype (pozor neplést si se stejnojmennou počítačovou hrou!) by měl pojednávat o příběhu uprchlého prototypu robota, kterého nahání americká vláda. Podle oficiální synopse je v blízké budoucnosti Dr. Alex Maxwell vedoucím v oboru robotiky a nachází se blízko průlomu, který by člověku umožnil transformovat se do robota. Když ale speciální vojenská jednotka napadne jeho společnost, povraždí jeho zaměstnance a kriticky zraní ženu, kterou Maxwell miluje, rozhodne se experiment vyzkoušet sám na sobě a získá tak podobu a schopnosti robotické bytosti, jenž se rozhodne zastavit útočníky a odhalit, kdo za tím vším stojí.

Na první pohled působí příběh docela béčkově a pro scenáristu Adrew Willa, který doposud sbíral zkušenosti především, jako asistent produkce, bude The Prototype jeho režijní prvotinou. S jeho debutem mu bude producentsky vypomáhat Sean Cushing, který se podílel na digitálních tricích filmů jako Iron Man, Avatar nebo Ocelová pěst. Do hlavních rolí byli obsazeni Neal McDonough (Minority Report), Joseph Mawle (Abraham Lincoln: Lovec upírů) a Anna Anissimova.    

Teď už ale k upoutávce. Pokud jste fanoušci stejnojmenné videohry, budete možná v úvodu osobu v kapuci trošku zmateni, ale pamatujte, co bylo uvedeno v závorce o několik řádek výš! Kapuce je pouhým pomrknutím. První dvě minuty se drží v pomalém tempu, jsou plné dialogů s polodokumentární kamerou, a pak se konečně dočkáváme prvního pohledu na odhaleného robotického člověka. Pak už následuje střemhlavá jízda s padnoucím hudebním podkresem, ze záběrů sálá atmosfréra a v upoutávce se začíná rýsovat poměrně zajímavý zážitek. Uvidíme, jak se tohle nízkorozpočtové dobrodružství nakonec vyvrbí. Dodáváme, že z Act of Valor studio Bandito Brothers dokázalo v trailerech vytěžit maximum, ale následující ohlasy byly přinejlepším smíšené.

 

The Prototype: Trailer

 

Zdroje: Deadline, Filmofilia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest