The B-Team: Také méně známí herci chtějí své Expendables

The B-Team: Také méně známí herci chtějí své Expendables | Fandíme filmu
Béčkoví borci z videokazet, jako třeba Cynthia Rothrock, Michael Dudikoff či Michael Jai White, by rádi natočili svou vlastní verzi Postradatelných.

Lavinový efekt – asi tak bychom mohli nazvat neobvyklý vzestup akčních týmovek v posledním době. Vše začal Sylvester Stallone, který nám v roce 2010 poprvé představil oldschoolovou partičku akčních legend v prvních Expendables a letos už plátna kin brázdí pokračování testosteronem napěchovaného hitu. V podobném, i když malinko lehčím, duchu se nesla i hollywoodskými celebritami napěchovaná akční komedie Red režiséra Roberta Schwentkeho, přičemž i v tomto případě se můžeme těšit na další díl. Jsem si jist, že příkladů z poslední doby by se našlo mnohem více. Nedávno jsme vás například informovali o chystané ženské týmovce, která nás dost možná v brzké době čeká. Aby toho nebylo málo, pozvolna se začíná rozjíždět i projekt zatím nazvaný "The B-Team". Bystrým čtenářům určitě hned dojde, že se můžeme těšit na herce, kteří se nevešli do Slyova hvězdného týmu, ale jejichž popularita byla hlavně v 80. a na počátku 90. let i tak poměrně vysoká – alespoň v rámci žánru.

The B-Team vzniká pod křídly produkční společnosti Gorilla Pictures a za finanční podpory přímořského státu Papua Nová Guinea, který leží v Oceánii a sousedí s Indonésií a se Šalamounovými ostrovy. Zní to trošku zvláštně, že zrovna tato exotická země má zájem investovat peníze do akčního filmu, nicméně důvod je zcela jasný a pochopitelný. Jedná se o pozitivní propagaci této konstituční monarchie, jejímž cílem je především zvýšit zájem turistů a investorů. Zní to spíše jako nějaká reklamní kampaň, ale uklidnit by vás mohlo zajímavě vypadající obsazení. Podle dostupných informací by se měly objevit ty nejzářivější hvězdy akčních béček z dob VHS a videopůjčoven – Cynthia Rothrock (Tygří spáry), Michael Dudikoff (Americký ninja), Michael Jai White (Spawn), Jeff Speakman (Ideální zbraň) či Don "The Dragon" Wilson (Krvavý východ slunce). V rozhovoru pro server Crave se poslední jmenovaný zmínil, že by byl rád, kdyby se připojili i Richard Norton (China O'Brien), Mark Dacascos (Mistr neznámého boje), Karen Sheperd (Cyborg 2), Billy Blanks (Orlí spáry) či Loren Avedon (Karate Tiger 2,3,4). Znalci dobře vědí, že zde zmínění herci a herečky vystupovali zejména ve filmech s tématikou bojových umění, ačkoliv nějaká ta kulka také občas prosvištěla vzduchem.

Wilson – mimochodem člen vedení Gorilla Pictures – se dále vyjádřil ve smyslu, že snímek by měl oslavovat dávno zapadlé akční hrdiny odlehčenou formou. Mělo by se jednat spíše o akční komedii, která se nebere až zas tak vážně. Otázkou zůstává, zda takový přístup ocení i diváci.

Jste zvědaví na béčkové ikony konce 20. století, nebo byste raději dali přednost nějakým mladším tvářím? Následuje první "teaser"

 

The B-Team: Don "The Dragon" Wilson láká na film

 

Zdroje: Crave Online, Moviehole, Postcourier, The B-Team PNG, Gorilla Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest