X-Men: Režisér zakázal na natáčení komiksy

X-Men: Režisér zakázal na natáčení komiksy | Fandíme filmu
20th Century Fox
Jaký k tomu měl Bryan Singer důvod?

X-Meni z roku 2000 nejen pomohli odstartovat vlnu zájmu o komiksové filmy, ale také ukázali, že nemusí jít jen o "tupé" blockbustery, ale projekty s hlubším příběhem a komplexními postavami. 

Ovšem, přestože komiksy byly odrazovým můstkem pro tenhle film, režisér Bryan Singer zakázal kreslené sešity na natáčení a to bez výjimky. Proč? To vysvětlil představitel Logana/Wolverina Hugh Jackman:

"Bryan Singer přišel s touhle věcí, že opravdu chtěl, aby lidé brali komiksové postavy vážně a to jako trojdimenzionální postavy a obával se, že lidé, kteří by nerozuměli komiksům by si mohli myslet, že jsou dvojdimenzionální, takže nikdo neměl dovolené komiksy... Byl to kontraband. Nikdy jsem nečetl X-Meny, takže mi je lidé strkal pode dveřmi."

To jen potvrzuje fakt, že Singer chtěl natočit něco víc, než jen "popcornový" film. Toužil po tom, aby měly jednotlivé postavy více vrstev. A nutno říct, že se mu to povedlo. Propracovanost některých jednotlivců je zmiňována jako jedno z největších pozitiv na filmu.

Na druhou stranu, otázkou je, zda byl striktní zákaz komiksů úplně nejlepší nápad. Přece jen, některé z nich jsou opravdu promyšlené a vysoce kvalitní. Možná tak mohl pár kousků povolit...

Zdroj: MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest