Singularity: Sci-fi s Johnem Cusackem má české kořeny

Singularity: Sci-fi s Johnem Cusackem má české kořeny | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Umělá inteligence se zase jednou rozhodla, že je pro dobro světa potřeba vyhladit lidstvo. Seznamte se, koukněte na trailer.

Snímek Singularity se o mezinárodní pozornost může hlásit především proto, že jednu z hlavních rolí dostal John Cusack. Jinak se na první pohled jedná o levnou sci-fi, cílenou především na VOD, která bude nejspíš zajímat pouze zaryté příznivce žánru. Pro našince je však zajímavé ještě to, že snímek natočil jistý Robert Kouba. Tenhle teprve pětadvacetiletý tvůrce se narodil ve Švýcarsku, ale už jeho jméno zní česky a také podle IMDb ovládá český jazyk, takže nějaké ty české kořeny u něj zřejmě najdeme. V traileru si nemůžete nevšimnout lokací, které Česko nápadně připomínají a při zapátrání na Koubově sociálních sítích zjistíte, že se točilo (mimo jiného) na Liberecku či poblíž Tábora. Podle IMDb se ve vedlejších rolích mihne také několik českých herců. Kouba donedávna sázel jeden krátký film za druhým, takže je to evidentní nadšenec. I kdyby tedy nakonec Singularita nebyla kdovíjak převratná, tak klobouk dolů alespoň za to, že se mladému tvůrci podařilo vyždímat celovečerák prakticky z ničeho. Třeba mu to přinejmenším otevře dveře někam dál.

Snímek začíná v roce 2020, kdy Elias van Dorne (John Cusack), šéf největší robotické firmy na světě představí Kronos – svůj největší vynález, tedy počítač, který má ukončit všechny války. Krátce po spuštění Kronos rozhodne, že lidstvo samo je pro svět největší hrozbou a zahájí celosvětový robotický útok, aby svět zbavilo lidské „infekce“. O 97 let později jsou zbytky lidské civilizace na útěku před robotickou armádou. Dvojice teenagerů – Andrew (Julian Schaffer) a Calia (Jeannie Wacker) – uzavře nelehké spojenectví, aby se pokusila najít nový svět, místo, kde lidstvo údajně žije bez robotického útisku.

Snímek je momentálně uváděný v několika amerických kinech a na VOD, přidáváme trailer.

Galerie: 2

Singularity: Sci-fi s Johnem Cusackem má české kořeny | Fandíme filmu Singularity: Sci-fi s Johnem Cusackem má české kořeny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest