Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana

Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Robert Rodriguez nikdy nemá dost. Po Sin City 2 natočí hraný remake conanovského animáku Fire and Ice.

Rodriguez před nedávnem přiznal, že kvůli letnímu natáčení Sin City 2 možná nestihne dodělat Machete Kills, ale už teď si brousí zuby na další projekt, který by chtěl začít točit hned po dokončení Sin City 2.

Robert je dlouhá léta velkým obdivovatelem pulpového a fantasy malíře Franka Frazetty, od kterého byste mohli znát například obrázky Johna Cartera nebo obálky ke komiksovému Conanovi od Marvelu (obojí viz galerie). Poměrně kultovním se stal i animovaný film Fire and Ice (Oheň a led) z roku 1983, na kterém pracoval spolu s talentovaným režisérem animáků, Ralphem Bakshim (animovaný Spider-Man ze šedesátých let, animovaný Pán prstenů z roku 1978). Z dnešního pohledu snímek v zásadě povyšovaly jen Frazettův výtvarný styl a Bakshimovy animační schopnosti, jinak šlo o poměrně tupou Conanovku, ve které polonahý hrdina s mečem kosí nepřátele po desítkách a zachraňuje stejně polonahé ženštiny.

Hraný remake zní jako ideální látka pro hračičku Rodrigueze. Ten je jednak velkým fanouškem Frazetty, jeho zatížení na pokleslé žánry je proslulé a navíc by film chtěl točit stejnou technikou, jako Sin City, aby divák měl pocit, že „vstupuje do Frazettových obrazů“. Rodriguez se s Frazettou osobně seznámil, když malíř připravil speciální plakát pro film Od soumraku do úsvitu (viz galerie) a od té doby se stýkali. Bohužel, Frazetta zemřel krátce před tím, než Rodriguez stačil k Fire and Ice definitivně zakoupit práva.

 

Fire and Ice: Trailer na původní film z roku 1983

 

 

Tak se stalo v květnu 2010, když se Rodriguezovi podařilo práva získat přímo od Ralpha Bakshima. Ten původní film nikdy neměl moc rád a bral ho za tupý kšeft, který vzal jen kvůli spolupráci s Frazettou. S remakem nechce mít nic společného. Následně probíhala dlouhá fáze příprav a previzualizace, z níž najdete v galerii tři koncept arty, které jako by z oka vypadly Frazettovým malbám (jsou to ty tři podlouhlé obrázky). Momentálně se dodělává scénář, který by měl být zhruba za měsíc hotový, aby mohl Rodriguez začít film natáčet hned po dokončení Sin City 2. Jak už bylo řečeno, režisér chce snímek natočit pomocí stejné technologie, jako právě Sin City, a chce, aby nové Fire and Ice vypadalo jako směs reality s Frazettovou fantasií. Film by měl malíři skládat poctu a představovat jeho práci mladším ročníkům. Oficiální synopse filmu je následující:

Ze své pevnosti na Ledovém vrcholku vysílá zlý Nekron vlnu smrtících ledovců, což lidstvo donutí stáhnout se do Ohnivé pevnosti v království vedeném šlechetným králem Jarolem. Když je králova dcera Teegra unesena, mladý válečník Larn spojuje své síly s tajuplným a degendárním Temným vlkem, aby ji zachránil, a aby ochránil říši před Nekronovou černou magií.

Jaké jsou vaše první dojmy? Láká vás přímočará fantasy plná polonahých svalovců a prsatic, kde se pro ránu mečem a patetické průpovídky nejde daleko? Za sebe říkám, že z toho bude přinejlepším vizuálně zajímavá rubačka ala 300, ale nic moc zajímavějšího asi čekat nemůžeme.

Zdroje: Indie Wire, THR, Crave Online, AICN, EW

Galerie: 6

Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu Robert Rodriguez chystá akční fantasy ve stylu Conana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest