Avengers: O čem bude trojka?

Avengers: O čem bude trojka? | Fandíme filmu
Ještě jsme ani neviděli první Avengers a ředitel Marvel Studios už mluví o třetím díle.

Je to tak vážení. Během akce Meet the Filmmakers (Setkej se s filmaři) Kevin Feige, ředitel Marvel Studios v rámci propagace Avengers fanouškům prozradil, že si velice dobře dokáže představit, že by se Avenger zaobírali tzv. "Občanskou válkou" (Civil War). Což možná na první pohled působí jako čirá spekulace, ale už na ten druhý to celkem dává smysl.

Civil War je jednou z nejvýznamnějších událostí ve světě Marvelu. Táhla se napříč většinou těch nejdůležitějších komiksových řad, které v té době Marvel vydával (Spider-Man, Wolverin, Fantastická čtyřka atd.) i se dočkala samostatné řady. V centru příběhu byl Zákon o registraci superhrdinů. O co šlo? Lidé se na jednu stranu superhrdinů báli (Hulk zase trochu řádil apod.), ale zároveň nechtěli přijít o jejich ochranu. Spojené státy tak přišly se zmiňovaným zákonem, který všem osobám s nadlidskými schopnostmi nakazoval, aby se registrovaly jako "lidská zbraň hromadného ničení", odhalily autoritám svou totožnost a prošly základním výcvikem. Následně se měly stát řádnými zaměstnanci vlády Spojených států, která by tak nad jejich chováním získala alespoň částečnou kontrolu.

Na hladký průběh registrace měl dohlížet SHIELD pod vedením agentky Marie Hill, a kdokoliv se odmítl podřídit, byl označen za zločince. Nejvýraznějším zastáncem zákona se stal Iron Man, jehož totožnost je dávno veřejná, zatímco Captain America stanul v čele opozice s tvrzením, že lidem jako Spider-Man, kteří denně nasazují svůj život pro ostatní a svou skutečnou totožnost potřebují chránit, by zákon zničil život. Celé to samozřejmě vyvrcholilo masivní superhrdinskou bitvou. Civil War má na svědomí komiksový scenárista Mark Millar, který mimo jiné přišel například s vynikajícími Ultimates (verze Avengers, která z Nicka Furyho udělala černocha s tváří Samuela L. Jacksona), s Kick-Ass nebo Wanted (komiks je podstatně odvážnější, než průměrný film s Angelinou Jolie).

Už vidíte, kam Kevin Feige míří? Celý koncept Civil War je nesmírně zajímavý, ale ve druhých Avengers je na něj brzo. Ve třetím filmu budou všichni hrdinové daleko větší přátelé (takže psychický dopad bude daleko větší), veřejnost s nimi bude daleko víc obeznámena a především jich v té době bude daleko víc. Marvel by do každého dalšího dílu Avengers chtěl přidávat nové hrdiny, už dlouhou dobu nám studio slibuje další samostatné filmy, jako například Ant-Mana nebo Luka Cage a již hotové filmy mají samy celou řadu vedlejších superhrdinských postav (War Machine, Thorova družina atp.). Takže je docela možné, že nás ve třetím díle čekají "Avengers na druhou", kdy se na plátně sejde ještě mnohem víc hrdinů, než kdykoliv předtím a všichni si mezi sebou dají nehorázně přes držku. Lákavá představa?

Zdroj: Assemble Live Twitter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest