Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli

Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit další 4 obrázky
První ohlasy slibují znepokojivého Nicolase Cage a mrazivý zážitek, co ze sebe jen tak nesmyjete.

Jestli s titulkem nesouhlasíte a viděli jste v letošním roce podivnější upoutávku na chystaný euroamerický, v zásadě mainstreamový film, pošlete svoje tipy do komentářů. Za mě zatím máme jasného favorita. Hororová detektivka Longlegs měla dost zvláštní už dříve zveřejněné teasery. Ale u podobných, několikavteřinových videí jsme vlastně celkem zvyklí na to, že mohou pracovat vlastně jen s atmosférou a být docela nesrozumitelné. U klasických, dvouminutových trailerů už se nicméně čeká, že toho o chystaném filmu napoví trochu víc.

U první delší upoutávky pro Longlegs to neplatí. Stále jde o sled záběrů bez kontextu, které v téhle podobě občas působí až abstraktním dojmem. Je patrné, že v duši postav straší nejeden démon a stejně tak je z ukázky zřejmé, že se Nicolas Cage v roli sériového zabijáka rozhodl maximálně vychutnat znepokojivost svojí postavy. Tma, pouze za doprovodu ruchů, střídá obrázky, z nichž vychází existenciální chlad. Celé je to obalené mysticismem a zatím je hádankou, co z toho nakonec vyleze.

Online se také objevilo pár prvních reakcí, které se všechny shodují v tom, že Maika Monroe je v roli detektivky poutavá a Cage je jako zabiják přinejmenším znepokojivý. Často zaznívá, že se film dokáže zadřít pod kůži, je místy vážně strašidelný, po celou dobu je bezútěšný a jako by odsával ze světa veškerou lidskost. Diváci mluví o tom, že je snímek pohltil a nepustil, zanechal je značně pošramocené a ještě dlouho jej nedokázali dostat z hlavy.

Pokud společnost Neon nepozvala na prvotní projekce samé třasořitky a tyhle reakce nejsou až příliš nadnesené, tak se letos příznivci znepokojivých filmů rozhodně mají na co těšit

Hrdinkou příběhu je začínající talentovaná agentka FBI (Maika Monroe), která je přidělená k nedořešenému případu sériového vraha (Nicolas Cage). Vyšetřování se komplikuje a objevují se důkazy, které signalizují, že jde o okultní případ. Harker si navíc uvědomí, že je případ napojený na její osobní život. Musí jednat rychle, než zabiják znovu udeří. Dále hrají Alicia Witt a Blair Underwood. Snímek napsal a natočil Oz Perkins. Zámořské datum premiéry je stanoveno na 12. července. Na český termín teprve čekáme.

Foto: Neon

Zdroje: Neon, ComicBookMovie,

Galerie: 5

Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu Longlegs: Divnější trailer jste letos neviděli | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest