Vetřelec: Romulus – Alternativní trailer pro citlivé povahy

Vetřelec: Romulus – Alternativní trailer pro citlivé povahy | Fandíme filmu
20th Century Studios
Hollywood pokrytecky šetří naše oči před vším „závadným“. Nahlédneme do tajuplné laboratoře Romulus.

Koncem března byl zveřejněný první trailer pro chystanou hororovou sci-fi Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus), další příspěvek do slavné vetřelecké ságy, započaté už roku 1979 spolu se snímkem Ridleyho Scotta. Následně se objevil ještě alternativní sestřih.

Zatímco první video je mládeži nepřístupné, to novější už si vzala do parády cenzura, zřejmě proto, aby bylo možné trailer promítat v kinech, před mládeži přístupnými filmy. Obě verze jsou téměř totožné, až na dva detaily: Zatímco v původní variantě jsou cákance krve prakticky sytě rudé, v mládeži přístupné verzi jsou černé. Protože jak praví logika americké filmové ratingové komise: Když před nezletilými budete předstírat, že násilí nemá reálné důsledky a nahradíte jej něčím abstraktním nebo smyšleným, je to pro zdravý morální vývoj jedince naprosto v pořádku…

Druhým výrazným zásahem je nahrazení záběru s facehuggerem. V původním sestřihu sledujeme odporný výjev, v němž je jednomu z lidí vytahováno z krku slizké kladélko, kterým pavoukovitá potvora implantuje vetřelecké zároky do nedobrovolných hostitelů. V nové verzi je namísto toho záběr na laboratoř Romulus, středobod celého nového příběhu.

Vetřelec: Romulus je do velké míry nezávislý na dosavadních Vetřelcích. Odehrává se asi dvacet let od událostí na lodi Nostromo a pojednává o skupině mladých dobrodruhů, kteří kvůli touze po zisku vyrazí na opuštěnou základnu společnosti Weyland-Yutani. Tam místo bohatství narazí na tu nejděsivější životní formu v celém vesmíru. Datum premiéry je stanoveno na 15. srpna 2024, režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí byli obsazeni Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest